Högskolan i Halmstad
Högskolan i Halmstad Bild: Jari Välitalo

Högskolan startar digital utbildning för yrkesarbetande

Även om covid-19 ännu är i högsta grad närvarande i samhället och pandemin är långt ifrån över börjar Högskolan i Halmstad att hålla kurser för att yrkesverksamma ska utvecklas i en förändrad värld – med start redan i sommar.

ANNONS
LocationHögskolan i Halmstad||

Coronkrisen har skyndat på den digitala utvecklingen i flera branscher. Högskolan i Halmstad rider på den vågen och introducerar utbildningar i kompetensutveckling.

– Vi har haft planer på detta, men på grund av corona har det gått snabbare att starta än vi tänkt, säger Thorsteinn Rögnvaldsson, professor och programchef för högskolans KK-miljö Forskning för innovation.

Utbildningarna hålls helt och hållet över nätet. De riktar sig främst mot dem som redan är yrkesverksamma och tanken är att man ska fortsätta arbeta jämsides med studierna.

– Vi vill ha alla intresserade studenter. Det brukar bli mer intressanta kurser när det är människor i olika åldrar och med olika erfarenheter.

ANNONS

Högskolan menar att utbudet av kurserna är baserade på en undersökning och samtal med tidigare studenter om coronavirusets effekter på näringslivet och är därav inriktade på digitalisering.

Enligt högskolan kräver utbildningarna, som hålls på engelska, en grundexamen inom relevant område, men kan sökas även av andra som kan antas besitta rätt kompetenser ändå.

– Kriteriet är grundexamen eller motsvarande och just nu håller vi på att se över vad motsvarande ska innebära mer exakt, säger Rögnvaldsson.

Initiativet har möjliggjorts av ett bidrag på 5,8 miljoner från Kunskaps- och kompetensstiftelsen som ska möjliggöra liknande projekt under ett och ett halvt år.

ANNONS