Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Högskolan i Halmstad är en av arrangörerna till Europas största konferens för högre utbildning. Bild: Jari Välitalo
Högskolan i Halmstad är en av arrangörerna till Europas största konferens för högre utbildning. Bild: Jari Välitalo

Högskolan medarrangör till Europas största skolkonferens

Högskolan står som medarrangör när Europas största skolkonferens för högre utbildning kommer till Sverige och Göteborg 2021.
– Det var ingen tvekan om att medverka, säger Anders Nelson, vicerektor på Högskolan i Halmstad.

EAIE anordnar varje år Europas största konferens för högre utbildning. I nästa års upplaga står Göteborg som värd och de gör det med Högskolan i Halmstad som ett av sex arrangörsuniversitet.

– Vi brukar besöka konferensen själva och vi ser ett stort värde i att få göra det på hemmaplan. Det var ingen tvekan om att medverka, säger Anders Nelson, vicerektor på Högskolan i Halmstad med ansvar för internationalisering.

Han beskriver konferensen som en blandning mellan konferens och utbildningsmässa där universitet och högskolor från hela världen träffas för att bygga relationer. Utbyten både inom forskning och med studenter diskuteras. Högskolan har en hel del internationella samarbeten och konferensen ses som ett tillfälle att stärka dessa, men också skapa nya samarbeten.

– Det är ett bra tillfälle att kontakta lärosäten som vi vill ha samarbeten med och kunna visa upp våra starka områden, säger han.

Även om konferensen till största del ska hålla till i Göteborg planerar Högskolan att erbjuda en möjlighet för deltagarna att även besöka Halmstad.

– Vi planerar att ha ett program i Halmstad som pågår parallellt med det i Göteborg för de som vill besöka oss. Vi vill att universiteten som skickar sina studenter till oss ska få en bild av Högskolan, avslutar Anders Nelson.

Fler nyheter om Halmstad hittar du här

Superlokalt – här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här