Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Högskolan i Halmstad anställer nya akademichefer

Nästa år börjar två nya akademichefer på Högskolan i Halmstad. Enligt högskolans rektor har båda gedigna erfarenheter inom forskning, utbildning och ledarskap.

Akademin för lärande, humaniora och samhälle får en ny akademichef i form av Måns Svensson som är docent i rättssociologi och som just nu jobbar på Lunds universitet. Där är han studierektor för forskarutbildningen.

Samtidigt börjar Catherine Legrand som ny akademichef för akademin för företagande, innovation och hållbarhet. Hon är professor i marinekologi och i nuläget anställd vid institutionen för biologi och miljö på Linnéuniversitetet.

”Det fanns flera intressanta och väl kvalificerade sökande, vilket också är glädjande och tyder på att vi är ett attraktivt lärosäte att arbeta vid. Catherine Legrand och Måns Svensson kommer med sina gedigna erfarenheter inom såväl forskning, utbildning och samverkan som ledarskap att kunna bidra till fortsatt positiv utveckling av sin respektive akademi”, säger Stephen Hwang, rektor för Högskolan i Halmstad, i ett pressmeddelande.

Jobbet som akademichef innebär att leda och utveckla akademins verksamhet inom utbildning och forskning och det krävs gedigen akademisk erfarenhet inom respektive område.

Fler nyheter om Halmstad hittar du här

Superlokalt – här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här