Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Halmstads kommun avråder från att bada vid Hagön efter att ett badvattenprov visat höga halter av tarmbakterier. Bild: Johan Persson
Halmstads kommun avråder från att bada vid Hagön efter att ett badvattenprov visat höga halter av tarmbakterier. Bild: Johan Persson

Höga halter av tarmbakterier i badvattnet

Höga halter av tarmbakterier har hittats i badvattnet vid Hagön efter ett badvattenprov. Den som sväljer vattnet kan drabbas av kräkningar och diarré och kommunen avråder från att bada vid Hagön tills vidare.

Det aktuella badvattenprovet togs på måndagen den 6 juli. Resultatet visar på höga halter av tarmbakterier i badvattnet vid Hagön. Vad som orsakat föroreningarna i är oklart, men enligt kommunen är en trolig orsak är den senaste tidens kraftiga regn.

Den som råkar svälja vattnet kan få besvär i form av kräkningar och diarré och därför avråder man från att bada vid Hagön tills vidare. En informationsskylt kommer att sättas upp vid badplatsen.

”Vi tycker inte att det är lämpligt att bada vid Hagön just nu utan rekommenderar alla att välja en annan badplats tills vidare. Så fort vattenproverna är tjänliga informerar vi om det”, säger Sofia Yngstrand, miljöingenjör på teknik- och fritidsförvaltningen i ett pressmeddelande.

Ett nytt vattenprov togs under torsdagen.

”Visar det nya vattenprovet tjänligt vatten kan vi ta bort skyltarna och avrådan från bad tidigast någon gång nästa vecka”, säger Sofia Yngstrand.

Fler nyheter om Halmstad hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här

 

Ladda ner vår nyhetsapp!
1. Sök på ”Hallandsposten” i App Store eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.
Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet!