Hög säkerhet kring historiska rättegången

När den historiska rättegången om skjutning på Carl Kuylenstiernas väg inleddes kraftsamlade polisen. Förhandlingen har beskrivits som en ”högriskrättegång” och ett antal poliser bevakade tingsrätten, men inga incidenter ska ha inträffat.

ANNONS
|

Under måndagen inleddes rättegången mot den man som misstänks ha varit en av två skyttar vid mordförsöket på Carl Kuylenstiernas väg den 11 juni 2019. Under inledningen av förhandlingen beskrevs det som en rättegång med hög risk.

LÄS MER:Tung och förbättrad bevisning mot misstänkta för mordförsök

– Sedan årsskiftet och framåt så har vi ett antal inplanerade större rättegångar i regionen där vi finns på plats i förebyggande syfte, och det gällde även dagens rättegång. Vi ska förebygga ordningsstörningar och säkerställa rättsprocessen, säger Anna Göransson, polisens presstalesperson.

När huvudförhandlingen inleddes i Halmstads tingsrätt fanns ett stort antal poliser i och omkring tingsrätten. Ett antal personer stannades för att legitimeras och visiteras utanför tingsrätten. På grund av platsbrist under pandemin fick dock inga åhörare plats förutom media och polisens utredare.

ANNONS

– Vi gör kontroller av personer, tittar igenom väskor och så vidare för att förebygga brott och se till så att rättsprocessen kan löpa på, säger Anna Göransson.

Allt som allt blev det en lugn inledning på rättegången. Inga incidenter inträffade och det uppstod inte heller någon hotfull stämning inne på tingsrätten.

Rättegången är historisk då det är första gången som bevisning från den omfattande Encrochat-härvan ska användas i Halmstads tingsrätt.

ANNONS