På andra håll i landet, som här i Överby handelsområde i Trollhättan, har Dollarstore haft väktare vid sina nyöppningar.
På andra håll i landet, som här i Överby handelsområde i Trollhättan, har Dollarstore haft väktare vid sina nyöppningar. Bild: Aron Engman/TTELA

Hård kritik mot trängsel i lågprisbutik

När Företagarna i Halmstad anordnade ett möte om hur coronasituationen skötts riktade krögaren Ken Karlsson hård kritik mot trängseln inne i nyöppnade Dollarstore.

ANNONS
LocationHalmstad, Grötvik, Flygstaden||

– Det här är ren mobbning, menade Ken Karlsson när han inför mötesdeltagarna jämförde vilka regler kring avstånd och annat som han som krögare måste följa – med vilken trängsel det var på Dollarstore på midsommardagen.

– Där var så mycket folk att det inte gick att röra sig i butiken. Det var så tajt mellan pallarna att två personer inte fick plats bredvid varandra, förklarade han.

Ingen öl i baren

– Samtidigt får jag inte låta en gäst beställa en öl i baren, påtalade Ken Karlsson, som driver Gomidda på Flygstaden och Hamnkrogen i Grötvik.

På plats fanns bland annat Företagarna i Halmstads ordförande Lotta Ericsson, kommunstyrelsens ordförande Jonas Bergman (M), Cityföreningens vd Sanna Westerberg, Destination Halmstads vd Karolina Davidsson och Susanne Carlsson, miljöinspektör och tillståndslots på kommunen.

ANNONS

Ingen coronainformation

– I hela butiken fanns inte en enda skylt med information om vad man måste tänka på i coronatider, sådant som vi krögare måste sätta upp. Inte heller i de tjocka reklambladen som Dollarstore skickat ut inför öppningen fanns någon sådan information, påpekade Ken Karlsson upprört inför mötet.

– Jag förstår inte hur ni kan ge tillstånd till sådant här när det redan är kaos med trafiksituationen på Flygstaden, fortsatte han innan tiden för mötet var slut.

Polisanmäla

– Det verkade inte som att någon från kommunen var så intresserad av att diskutera den här frågan, sade Ken Karlsson till HP efteråt.

– Det enda rådet jag fick var att polisanmäla dem, men jag utgår från att Dollarstore gör något åt det här efter att jag ringde upp deras butikschef under måndagen.

HP besökte under måndagen Dollarstore och kunde konstatera att det i alla fall då fanns informationsskyltar – om än små – om att hålla avstånd.

Vakter utanför

I slutet av maj uttalade sig lågpriskedjans etableringschef Fredrik Holmström till HP om att Dollarstore skulle hålla låg profil på öppningen på grund av covid-19 och inte ha något öppningskalas.

– På våra senaste nyöppningar har vi haft extravakter som säkerställer att vi bara släpper in ett visst antal och vi har haft koner utanför som ser till att det hålls avstånd i kön, förklarade han.

ANNONS
ANNONS