Det blir Håkan Kånge som från och med maj blir ny vd för Hem efter Monica Karlsson.
Det blir Håkan Kånge som från och med maj blir ny vd för Hem efter Monica Karlsson.

Håkan Kånge blir ny vd för Hem

91 personer sökte tjänsten som ny vd för Halmstads Energi och Miljö. Valet föll på Håkan Kånge som närmast kommer från Göteborg Energi. Han går in med en lön på 105 000 kronor.
– Det ska bli spännande att få vara en del av den energiomställning som pågår i en växande stad, säger han.

ANNONS
LocationHalmstad||

I förra veckan gjorde bolagets tidigare vd Monica Karlsson sin sista dag som vd på Hem efter över nio år på posten.

LÄS MER:Monica Karlsson slutar som vd för Hem

Nu är det klart att Håkan Kånge från Göteborg blir hennes efterträdare.

Ekonom i botten

Håkan Kånge är ekonom i botten men har lång erfarenhet från energibranschen. Han kommer närmast från Göteborg Energi där han jobbat sedan 2013.

– Jag tycker att energibranschen är väldigt spännande med de utmaningar med energiomställningar som vi har. Energiföretagen är den yttersta länken mellan energipolitiken, både på nationell och internationell nivå, och den enskilda samhällsmedborgaren, säger han.

Håkan Kånge tillägger att han ser mycket fram emot att vara med och bidra till Hem:s utveckling och att försöka förstå kundernas behov och förväntningar.

ANNONS

Finns det svårigheter i just den kommunikationen?

– På ett övergripande plan har alla en acceptans för att vi måste minska vårt klimatavtryck, men alla är på olika plan. En del är väldigt med på tåget i sitt miljötänk medan andra tycker att det är krångligt och är rädda för att göra fel, så det är en utmaning att jobba med sådana saker.

Veckopendlar till en början

Göteborgaren berättar att han till en början kommer att veckopendla till Halmstad.

– Sen får vi se hur Halmstad och jag trivs med varandra. Men man har sålt in Halmstad bra med att säga att staden har allt som Göteborg har utom långa bilköer, så det låter lovande.

Enligt Louise Uvenfeldt (M), styrelseordförande för Hem, fanns det 91 sökande till tjänsten.

– Vi har haft en lång process och tagit hjälp av en rekryteringsfirma. Att valet föll på Håkan beror på att han har en lång och gedigen erfarenhet. Vi känner att han kommer att kunna leda Hem vidare in i en framtid med de nya marknadsförutsättningar som finns och ha tydligt fokus på innovationskraft, hållbar affärsutveckling och de möjligheter som digitaliseringen skapar.

Hon tillägger att styrelsen var enig i beslutet att tillsätta Håkan Kånge. Han går in med en lön på 105 000 kronor i 2021 års löneläge vilket placerar honom bland kommunens bäst betalda vd:ar.

ANNONS

Mats Svensson, områdeschef för produktion, fortsätter som tillförordnad vd tills Håkan Kånge är på plats.

LÄS MER:Tillfällig vd på Halmstads Energi och Miljö utsedd

ANNONS