Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/9

Härliga hopp vid Brearedssjön

Kvackande änder, barn som tjoar och härliga badplask. Brearedssjön i Simlångsdalen har blivit en riktig favorit bland många barnfamiljer.

– Det är väldigt charmigt här. Det är väldigt familjär stämning, säger Sandra Gunnarsson.

Hon och hennes mamma är här tillsammans med Sandras lilla Lucas, 16 månader, som glatt gräver i sanden. Sandra och hennes mamma berättar att de bor i Halmstad men att de gärna drar sig till sjöarna när det är dags att bada. Dels för att det är lite lugnare, men också för att de trivs bättre när vattnet är sött istället för salt.

– Vi bor ju i Halmstad, men vi kommer inifrån landet, från Hylte, så vi är ju mer vana vid det här, säger Ingmarie Kastensson.

Populärt badställe med chans till skugga

Den här söndagen, den allra sista innan skolstart, är det många, många som valt att suga ordentligt på den kanske sista sommarkaramellen. Det är alldeles vindstilla, vattnet glittrar förföriskt och kvicksilvret har letat sig över det där magiska 30 graders strecket. Den lilla sjöstranden som ligger så fint inbäddad i lummig grönska är full med folk. På stranden, i sanden, på gräset och i skuggan mellan träden. Överallt har folk med vattenlängtan skapat sina egna små familjeoaser. Oaser där man läser, bygger, ritar i sanden eller bara njuter av solen, värmen och sorlet från badande barn. Mellan träden sitter folk och picknickar.

– Det är också en sak som gör det så familjevänligt, att det finns gott om skugga, säger Sandra.

Vi brukar åka hit, här är bra för hela familjen. Det är fint och så är det så bra för barnen med bryggan, det finns inga farliga strömmar eller så.

I vattnet är det full fart. Ett gäng änder kryssar lugnt fram mellan badringar, dykare och folk som lugnt glider runt på årets sina supar. En av de som njuter av harmonin på vattnet är Anneli Bengtsson. Hon har ställt bilen två suptimmar bort och sedan har hon lugnt tagit sig fram längs åar och genom sjöar.

– Vi bor i Eldsberga så vi har gott om sjöar i närheten. Här har jag faktiskt aldrig varit förut, men det har varit en jättehärlig tur, säger hon.

Men Sup är inte enda sättet att ta sig till Simlångsdalen. Katarina Lenger och Marcus Eriksson från Snöstorp valde att utflykta hela dagen. De packade hojarna fulla med baggrejor och picknick innan de gav sig av.

– Cykelbanan har ju blivit så otroligt fin, den kände vi verkligen att vi ville berömma, säger Katarina samtidigt som en av deras tjejer slänger sig i vattnet med ett stort plask.

Samtidigt satsar Ebba deras andra flicka för fullt.

Kul att hoppa från bryggan

– 1-2-3 bomben hojtar hon innan hon slänger sig i plurret med ett jätteplask.

I utkanten av den lilla badplatsen står René Diez och grillar för glatta livet. Just idag blir det lite korv, lite entrecoté och diverse andra smaskigheter. I bakgrunden sitter familjen och mumsar på alla de godsaker han trollar fram på grillen.

– Vi brukar åka hit, här är bra för hela familjen. Det är fint och så är det så bra för barnen med bryggan, det finns inga farliga strömmar eller så, säger han.

HP var ju på plats när eftermiddagen var som hetast. Men Brearedssjön gör sig inte bara riktigt heta sommardagar. Det är också en perfekt plats för ett kvällsdopp. Kvällssolen värmer varsamt solvarm hud innan man glider ned i vattnet som stilla kvällar brukar glänsa som silver.

Fakta: Brearedssjön i Simlångsdalen

Parkeringsmöjlighet: Fin grusparkering som kan bli full riktigt fina dagar.

Toaletter: En offentlig toalett finns, men den är inte alltid helt fräsch.

Kiosk/butik: Finns ingen kiosk så fika/mat/dryck får man ta med. Möjlighet att grilla på plats.

Livräddare: Ingen tillgång till livräddare.

Djupt/långgrunt: U-brygga så att man har bra koll på mindre barn. Men möjlighet att dyka från bryggkanten

Attraherar: Här trivs de flesta. Barnfamiljer, ungdomar och turister. Men stämningen är lugn och familjär.

Strandtyp: Sandstrand med tillgång till skuggiga partier och gräsytor.

Fler nyheter om Halmstad hittar du här

Superlokalt – här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här