Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/6

Här vill man bygga nästa padelhall – blir störst i Halmstad

Byggboomen för padel fortsätter. Till sommaren planerar man inviga en ny hall på Vallås som med sina tolv banor blir klart störst i Halmstad.
– Det är mycket folk som spelar padel i Halmstad och vi tror att vårt koncept kommer att passa in bra, säger Johan Wiklander, grundare av We Are Padel.

Örebroföretaget We Are Padel, med bland annat racingstjärnan Marcus Ericsson som en av medgrundarna, planerar att expandera rejält under 2021. En av hallarna man vill bygga är på Strandvallen i Halmstad, granne med hotellet.

Man planerar för en hall med tio banor plus ytterligare två utomhusbanor. Som det ser ut i dag blir den då Halmstads största padelhall.

– Den blir stor – runt 3 000 kvadrat. Vi vill ofta försöka bygga minst tio banor och uppåt och skapa en härlig hall med bra grejer runt omkring. Vi vill att det ska vara en mötesplats man kan hänga i också, säger Johan Wiklander, mångårig hockeyforward i Örebro HK i SHL som nu sadlat om till padelentreprenör.

LÄS MER: Ny padelhall öppnar – nu har Halmstad snart 40 banor

Den exakta ritningen för hur hallen ska se ut är inte satt ännu men enligt Wiklander planerar man för sociala ytor, en shop samt någon form av kafé eller restaurang.

We Are Padel öppnade sin första hall i Örebro för tre år sedan och under 2021 planerar man enligt Wiklander att öppna ”säkert 15 nya anläggningar” runt om i Sverige.

I Halmstad finns i dag närmare 40 banor och ni bygger tolv till. Är ni inte orolig för en mättnad på marknaden?

– Det klart att vi alltid följer den utvecklingen och kalkylerar för det. Men vi tror hårt på vår grej och att vårt koncept kommer klara av en mättnad på marknaden. Vi hoppas att spelare ska komma till oss före våra konkurrenter.

Den nya hallen kommer också att ligga nära Halmstad Padelcenters två nuvarande hallar på Sannarp och Stenalyckan.

– Det är inte bara negativt för då är det dit folk rör sig när man ska spela – hallarna kan dra folk till varandra. Vi ser inte det som ett större problem att det finns andra aktörer nära – det är vi vana vid, säger Johan Wiklander.

LÄS MER: Ägaren ger upp sin padelhall i Villshärad

Invigning planeras ske sommaren 2021.

– Vi har precis skrivit kontrakt och vi färdigställer ritningen med arkitekten efter nyår. Det beror lite på hur fort allt kommer på plats med bygget men någon gång under sommaren eller hösten kommer det att stå klart.

LÄS MER: Halmstadprofiler padelsatsar på NK:s tak i Stockholm

Fler nyheter om Halmstad hittar du här

Superlokalt – här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här