Här tränar de äldre coronasäkert

När covid-19 kom ställde Träningskompaniet först in sin träning för seniorer. Nu har man startat upp igen på ett coronasäkert sätt – utomhus med stora avstånd.
– Det har blivit jättepopulärt. Vi har det måndag till fredag och det brukar vara runt 25 personer, säger Träningskompaniets platschef Ulrika Bartholdsson.

ANNONS
|

Seniorträningen har sedan länge varit ett populärt inslag hos gymmet Träningskompaniet. Men sedan pandemin har det blivit lite annorlunda.

– Först bröt vi allting eftersom personer i den åldern ju ska hålla sig inne. Men vi har bra kontakt med många av medlemmarna som känt sig avskärmade och saknat det sociala i att komma och träna tillsammans, säger Ulrika Bartholdsson.

Lösningen blev gräsmattan framför gymmet, där man kan träna utomhus utan gemensamma redskap med två meters avstånd till varandra och passledaren.

– Först hade vi bara måndag och onsdag, men det fullbokades direkt och nu kör vi måndag-fredag.

Träningskompaniets platschef Ulrika Bartholdsson.
Träningskompaniets platschef Ulrika Bartholdsson. Bild: Lina Salomonsson

Seniorpassen riktar sig till medlemmar över 60 och det är alltid utomhus som gäller, även när vädret är sämre.

ANNONS

– De får inte gå in gymmet – vi räknar in dem och ser till att de håller sig ute.

Många besöker passen flera gånger i veckan. Bland annat paret Christer och Marianne Odermalm.

– Det var ett tag man fick köra träningspass via tv:n, men sedan det kom det i gång här och det är det bättre – det är roligare att komma hit, säger Christer Odermalm, och fortsätter:

– Fyra-fem gånger i veckan är vi med! Det är ofta samma gäng som kommer hit och det är riv och slit.

Även Gerd Johansson är en flitig besökare.

– Jag slutade träna inne när viruset kom så den här lösningen är kanon. Jag jobbar fortfarande och är ålagd att jobba hemifrån – då känns det inte bra att gå in på ett gym, säger hon.

Och dagens pass då? Rätt kämpigt enligt deltagarna själva.

– Det var mycket styrka, att göra rörelserna långsamt och ha kontroll – det är väldigt tufft. Men det är roligt att det är olika ledare varje gång som sätter sin prägel på passen, säger Gerd Johansson.

ANNONS