Pontus Wadst driver i dag retrospelbutiken Blacklist på Karl XI:s väg. Snart blir delar av lokalen ett escape room.
Pontus Wadst driver i dag retrospelbutiken Blacklist på Karl XI:s väg. Snart blir delar av lokalen ett escape room. Bild: Johan Persson

Här öppnar Halmstads första escape room

I höst öppnar Blacklist ett escape room i sina lokaler. Idén blir räddningen för retrospelbutiken som gått på knäna sedan pandemin bröt ut.
– Jag tror det är precis vad som behövs i centrum, säger butiksägaren Pontus Wadst.

ANNONS
|

Escape room, eller rymningsspel, är en relativt ny underhållningsform där man blir ”inlåst” i ett rum med en speciell atmosfär och bakgrundshistoria. Målet är att hitta alla ledtrådar och lösa alla pussel för att ta sig ut innan tiden är slut.

Konceptet finns på flera orter runt om i Sverige.

– Det är något speciellt med det. Rymmen är uppbyggda för att vara så autentiska som möjligt och det blir en adrenalinkick när man kommer in första gången och ska hitta lösningen på tid, säger Pontus Wadst.

Pontus äger butiken Blacklist på Karl XI:s väg, där Halmstads första rum av den här typen håller på att installeras.

ANNONS

– Erbjudandet att öppna ett escape room här kom via några grabbar som i dag driver liknande verksamhet i Göteborg.

Att escape roomet öppnar gör också att butiken som Pontus drivit i fyra år kan leva kvar.

– Det har varit tajt länge och corona slog hårt för mig. Planen var att avveckla butiken och fortsätta på hobbynivå men det här gör att den kan hållas vid liv. Intill escape roomet kommer vi ha ungefär 20 kvadrat med retrospel och kanske någon back vinylskivor.

Förhoppningen är att inviga rummet i mitten av september.

– Vi behöver mer aktivitet i centrum, där jag tycker det finns väldigt lite att göra i dag. Det här blir en rolig grej för personer i alla åldrar och för företag.

Vad det blir för tema på rummet kan Pontus Wadst ännu inte avslöja, och Hallandsposten får inte heller kika in i rummet som butiksägaren bygger ihop med hans samarbetspartners från Göteborg.

– Det är extremt roligt att bygga banorna – att dra alla lösningar och sladdar. Men jag får inte lov att säga något om själva rummet ännu.

ANNONS