Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/10

Här är Halmstads tio ”toppmäklare”

De tio bäst säljande mäklarna i Halmstad publicerade under förra året 551 bostadsannonser – och när affärerna var avslutade hade bostäderna sålts för nära 1,2 miljarder kronor.

Under 2016 sålde Halmstads tio bäst säljande mäklare i snitt 55 bostäder – alltså drygt en i veckan.

Det visar statistik från söktjänsten Booli, som är inriktad på bostadsmarknaden. Företaget har löpande koll på bostadsförsäljningar under året och nyligen släppte Booli, tillsammans med sajten hittamäklare.se, statistik över ”toppmäklare” – det vill säga de registrerade mäklare som har publicerat flest bostadsannonser under fjolåret. 

– Statistiken består av bostäder som har varit ute på annons på mäklarens egen hemsida. Kommande försäljningar är inte medräknade, utan det är bara de bostäder som har varit till salu, säger Matilda Adelborg, pr- och marknadskoordinator på Booli. 

– Det kan finnas mäklare som säljer under hand, och inte på öppna marknaden, och då är de inte med i statistiken. Vi har också tagit bort nyproduktioner ur listan, fortsätter hon.

Den Halmstadmäklare som publicerade flest bostadsannonser under 2016 är Henrik Borglin, en av två delägare på Mäklarhuset i Halmstad. Under fjolåret publicerade han 80 bostadsannonser där det totala värdet uppgår till drygt 170 miljoner kronor. Förklaringen till att Henrik Borglin toppar listan är ganska enkel, enligt honom själv.

– Det är väl för att man är ambitiös och engagerad. Det här är något som jag och min kollega Tommy Karlsson brinner för och trivs med att göra. Vårt mål är att ha nöjda kunder – då får man också rekommendationer, säger Henrik Borglin. 

Kollegan och den andre delägaren Tommy Karlsson är också den mäklare som innehar andraplatsen på listan. Det är bara en bostadsannons som skiljer dem åt. Men någon intern rivalitet finns det inte spår av. 

– Det är teamwork – vi driver vår firma tillsammans, vi hjälps åt och delar allting lika, säger Tommy Karlsson. 

– Vi ligger nästan på precis samma siffror varje år så uppenbarligen är kunderna nöjda med vårt jobb. Det här är frukten av våra vinnarskallar – vi vet vad som krävs för att göra kunderna nöjda, fortsätter han. 

En bit ned på listan, på plats fyra, hamnar Andreas ”Ante” Nilsson på mäklarfirman Bostad&Co med 58 publicerade annonser i fjol. Om man däremot skulle vrida och vända lite på listan, och sortera mäklarna efter annonsernas totala värde, är det ”Ante” Nilsson som ligger i topp. Den totala summan som han nådde upp i 2016 är drygt 202 miljoner kronor – alltså omkring 30 miljoner mer än Henrik Borglin som då kniper andraplatsen. 

– Mitt mål är att varje affär ska vara unik. Jag jublar inte för att jag säljer en dyrare villa än mina kolleger eller konkurrenter. Det viktigaste är att firman går bra och där sätter vi upp mål varje år, säger ”Ante” Nilsson, men medger att det ändå finns en viss konkurrens mellan bolagen. 

– Jo, vi håller koll på siffrorna, men en grundplåt är ändå att båda parterna känner att det har blivit en positiv affär.

En av förklaringarna till att ”Ante” Nilsson toppar prislistan kan vara att han uteslutande jobbar med villor, tomter och fritidshus. Bostadsrätterna, som i de flesta fall slutar med en lägre köpeskilling, sköts av en kollega på Bostad&Co.

– Henric Johansson jobbar med bostadsrätter och har bra koll på dem och på föreningarnas ekonomi. Det är en styrka hos oss – ingen annan jobbar på det sättet.

”Ante” Nilsson påpekar att de flesta mäklare som finns med på topplistan är de som har varit med ett par år – och det är troligen också förklaringen till varför de är med. 

– Det krävs inget hokus pokus för att lyckas – man når inte dit man vill utan att arbeta för det.    

Fler nyheter om Halmstad hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här

 

Ladda ner vår nyhetsapp!
1. Sök på ”Hallandsposten” i App Store eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.
Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet!