Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Här är alla gäster på bryggan

Nu står det klart vilka gäster som intar Bryggcaféet i Grötvik i sommar. Flera välkända namn listas i årets programmet och Harpo är först ut.

För åttonde sommaren i rad kan den som vill bege sig ut till bryggan i Grötvik för att möta och delta i samtal med speciellt inbjudna gäster.

Anders Widén, som driver Bryggcaféet, är nöjd med årets Line up.

– Det är både kulturpersonligheter och folk av allmänt samhällsintresse. Vårt mål är att hitta en blandning så att någon gäst kan tilltala alla.

Enligt Anders Widén finns det tre kriterier som en person måste uppfylla för att bli inbjuden att vara gäst på bryggan. Personen ska ha en anknytning till Halmstad med omnejd, vara kända och ha något intressant att säga.

– Mina förväntningar den här sommaren är samma som alltid, nämligen att många kommer hit och engagera sig i samtalet med den inbjudna gästen. Jag brukar säga att på vår brygga får alla vara Skavlan.

Åtta personer har tackat ja till att gästspela på bryggan i år, först ut är artisten Harpo. Han intar bryggan på tisdag och kommer prata om oväntade möten.

– Harpos tema är väldigt passande för man kan säga att just oväntade möten sammanfattar vad hela det här initiativet egentligen handlar om, säger Anders Widén.

Lista: Här är alla gäster på bryggan

Harpo gästar bryggan den 17 juni.

Harpo slog igenom 1973 med låten "Honolulu". Under 1970-talet hade han flera låtar på topplistor både i Sverige och utomlands. Den 17 juni kommer han till Bryggan i Grötvik och hans samtal har titeln ”Oväntade möten”.

Yvonne Kollberg gästar bryggan den 24 juli.

Yvonne Kollberg har skrivit en bok om kvinnoöde i dåtid och nutid, arbete inom psykiatrin i Halland, släktforskning och om glädjen att finna svaret på en gammal gåta. Den 24 juli kommer Yvonne till bryggan i Grötvik och hennes samtal har titeln “Läkaren som klev ut i kylan och fann svaret på en gammal gåta”.

Karin Olofsson gästar bryggan den 25 juli.

Den 25 juli får bryggan i Grötvik besök av Karin Olofsdotter som är Sveriges ambassadör i USA.

Ragnar Skanåker gästar bryggan den 26 juli.

Ragnar Skanåker har sammanlagt vunnit ett OS-guld samt tre övriga OS-medaljer och fyra VM-guld. Den 26 juli kommer Ragnar till bryggan i Grötvik och hans samtal har titeln "Från Stridspilot till flerfaldig OS/VM guldmedaljör".

Björn Rasmusson gästar bryggan den 31 juli.

Björn Rasmusson har arbetat i Brasilien i 40 år, först som säljare på ett svenskt företag och sedan med egen verksamhet. Den 31 juli kommer Björn till bryggan i Grötvik och hans samtal har titeln “Brasilien - Framtidslandet”

Lasse Lundberg gästar bryggan den 2 augusti.

Den 2 augusti kommer musikern och seglaren Lasse Lundberg till bryggan i Grötvik. Hans samtal har titeln "Från forntid till nutid".

Jesko von Koenigsegg gästar den 7 augusti.

Den 7 augusti kommer Jesko von Koenigsegg att berättar i ord och bild historien om den svenska supersportbilen Koenigsegg. Samtalet sker inte på bryggan utan i Söndrums folkets hus.

Kurt “Fido” Johansson gästar bryggan den 8 augusti.

Den 8 augusti kommer stridspiloten Kurt “Fido” Johansson till bryggan i Grötvik. Hans samtal har titeln ”Från forntid till nutid”.

Sommarens program avslutas den 18 augusti med Fyrdagen på Tylön. Då har Tylö Fyr öppet för besök.