Mannen som häktats misstänkt för mordförsöket på Linehed är dömd sedan tidigare.
Mannen som häktats misstänkt för mordförsöket på Linehed är dömd sedan tidigare. Bild: Linus Kamsteds Lindholm

Häktade mannen tidigare dömd till fängelse för rån

Två män är misstänka för mordförsöket på Linehed, varav en är häktad. Den häktade mannen är dömd sedan tidigare, för det våldsamma rånet av pantbanken 2017.

ANNONS
LocationLinehed||

I februari 2018 faller domen över den då knappt trettio år gamla mannen. Han döms till tre och ett halvt års fängelse för rån, olovlig körning, rattfylleri och ringa narkotikabrott.

Mannen hade då, den 20 december 2017, överrumplat butiksägaren till pantbaken, hotat honom med pistol som han sedan slagit honom med, innan han band fast honom med en dammsugarsladd och ögonen förtejpade.

Den nu häktade mannen kunde gripas på bar gärning den gången.

Pantbanksrånaren är sedan tidigare dessutom dömd för ett flertal brott, inklusive grov misshandel, grov stöld, narkotikabrott, vapenbrott och medhjälp till grovt vapenbrott.

Hans belastningsregister sträcker sig tillbaka till 2003 och totalt 32 brott. Han har dömts till fängelse även innan rånet av pantbanken.

ANNONS

Nu är han alltså häktad misstänkt på sannolika skäl för mordförsöket vid Linehedsparken, som inträffade på söndagskvällen den 1 augusti, där en man i fyrtioårsåldern misshandlades och knivhöggs. Pantbanksrånaren häktades igår, torsdag.

Ytterligare en person är häktad, men i sin frånvaro.

LÄS MER:Knivdådet i Linehedsparken: Gripne mannen häktad

LÄS MER:Våldsbrott vid Linehedsparken

ANNONS