Gympasal stängs på grund av kyla

Kattegattgymnasiets gympasalar har stängts för verksamhet. Kalla rum och kallt vatten i duscharna har gjort att skyddsombudet reagerat.

ANNONS
|

Idrottshallarna på Kattegattgymnasiet står utan värme på grund av en miss i arbetet med fjärrvärmeanslutning.

Det har varit så kallt i hallarna att elever och lärare fått träna i ytterkläder och kylan medför skaderisk.

Det finns inte heller något varmvatten utan bara kallvatten att duscha i, skriver skyddsombudet i sin begäran till Arbetsmiljöverket om att stänga hallarna.

Gymnasiechef Susanna Härenstam säger sig inte veta hur man har organiserat undervisningen under stängningen, men alla har förståelse för att det görs då det ska ha varit 15 grader kallt i lokalerna och dessutom inte funnits varmvatten.

ANNONS

– Det har varit en kommunikation, säger gymnasiechefen, som inte vet vilken tidsplan som gäller utan hänvisar till skolans intendent Bilyl Björk.

Han förklarar attproblemet upptäcktes förra veckan och hallarna stängdes i fredags. Han i sin tur får sina besked från fastighetskontoret och det senaste var attfelet åtgärdas under tisdagen, men det är oklart om det gjordes.

– Beskedet som jag har fått är att är att det ska vara färdigt i närtid, säger Billy Björk, om lokalerna som är nyligen renoverade.

ANNONS