Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Utbildnings- och arbetsmarknadsnämndens ordförande Christofer Lundholm (M), förvaltningschef Ewa Kristensson och gymnasiechef Cecilia Ek. Bild: Jari Välitalo
Utbildnings- och arbetsmarknadsnämndens ordförande Christofer Lundholm (M), förvaltningschef Ewa Kristensson och gymnasiechef Cecilia Ek. Bild: Jari Välitalo

Gymnasieskolor och vuxenutbildningar stänger — undervisningen sker på distans

Även kommunala gymnasieskolor och vuxenutbildningar stänger från och med onsdag. Eleverna kommer att få sin undervisning hemifrån tills vidare.

På tisdagsförmiddagen gick flera av Halmstads fristående gymnasieskolor ut med att de följer regeringens rekommendationer och håller stängt från och med imorgon. På eftermiddagen meddelade även kommunen att de går samma väg.

- Vi har beslutat att all undervisning ska bedrivas i andra former än fysiska, säger Christofer Lundholm (M), ordförande för utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden.

Undervisas hemifrån

Beslutet berör cirka 3400 gymnasieelever och runt 2200 inom vuxenutbildningen. Eleverna kommer att undervisas på andra plattformar från och med onsdag. Lärplattformer, videokonferenser, mejl och telefon är några av de verktyg som kommer att användas i distansundervisningen. Gymnasiechef Cecilia Ek säger att man står väl rustade.

- Jag känner mig trygg med att vår organisation klarar den här omställningen och vi kommer att lösa det här på bästa sätt. Lärarna kommer att finnas tillgängliga för eleverna på distans, säger hon.

Säkerställer tillsyn

Undantag görs ännu så länge för lärvux inom vuxenutbildningen och individuella programmet på gymnasiesärskolan, där man först behöver säkerställa att eleverna har tillsyn på dagtid när de inte är i skolan.

Förvaltningen har gått upp i stabsläge där man kommer att träffas varje dag för att hålla sig uppdaterade.

- Det nya arbetssättet måste få utvecklas efterhand. Vi tar det steg för steg och det vi lärt oss hittills är att beslut måste omprövas i takt med utvecklingen i Sverige, säger Ewa Kristensson.

Fler nyheter om Halmstad hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här

 

Ladda ner vår nyhetsapp!
1. Sök på ”Hallandsposten” i App Store eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.
Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet!