Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Guldregn över unga företagare

80000 kronor delades i tisdags ut till 80 unga företagare i Halmstad. Det var Sparbanksstiftelsen Kronan som prisade de gymnasister som jobbat hårdast under UF-året.

Läsåret 2008/2009 har över 240 gymnasieelever i Halmstad drivit ett UF-företag. UF står för ung företagsamhet och meningen är att eleverna på ett praktiskt sätt ska prova på att driva en egen firma.
– Vi har lärt oss väldigt mycket, säger Nicklas Eliasson.
Han och kollegan/klasskompisen Joachim Larsson går snart ut samhälle/ekonomi på Sannarp och utesluter inte en framtid där de är sina egna arbetsgivare. Med sig ut i livet har de erfarenheterna från Xtreme Event UF, där affärsidén var att arrangera resor till Alperna.
– Vårt företag gick väl inte så bra ekonomiskt, men vi fick i alla fall åka en hel del skidor, säger Joachim Larsson och ser inte alltför missnöjd ut.
Vid tisdagens tillställning, som anordnades av Ung Företagsamhet, Coompanion samt Halmstads Näringsliv AB, meddelade Thorsten Söderberg från Sparbanksstiftelsen Kronan att framtiden för stipendierna var ytterst osäker, på grund av den rådande ekonomiska krisen.
– Men vi hoppas kunna fortsätta, för kreativiteten i UF-företagen är grunden till allt företagande och ligger oss varmt om hjärtat, säger Thorsten Söderberg.
Och just kreativiteten kombinerat med att sälja var något som Caroline Österman och Andrea Ingvarsson från Caan Smycken UF lyfte fram när de klev ner från scenen, med diplom i hand – och en tusenlapp vardera rikare:
– Vi designade egna smycken i vårt företag och det var roligt att både pyssla och sälja. Men jag trodde aldrig att vi skulle få pris, säger Andrea Österman.
I framtiden finns planer på något eget, men nu är det sommarlov.
– Pengarna kommer lägligt, säger Caroline Österman. Först ska vi jobba och sedan iväg och resa.

Fler nyheter om Halmstad hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här

 

Ladda ner vår nyhetsapp!
1. Sök på ”Hallandsposten” i App Store eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.
Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet!