Gokarten på bilden stals vid ett omfattande inbrott i ett garage i Trönninge på tisdagen.
Gokarten på bilden stals vid ett omfattande inbrott i ett garage i Trönninge på tisdagen. Bild: Privat

Garage i Trönninge länsat av tjuvar

Gokarten, alla verktyg, gräsklipparen, högtryckstvätten och ett par el-scootrar saknas. Tjuvarna gjorde rent hus när de plundrade garaget vid en Trönningevilla.

ANNONS
LocationTrönninge||

Stölden inträffade mitt på eftermiddagen, vid 14.30 på tisdagen. En bekant till familjen passerade och noterade att garageporten var öppen, en stund senare åkte han förbi igen – då var den stängd.

– Han såg inget fordon eller något annat, bara att garaget stod öppet ena gången han passerade, berättar Anna-Thea Glemhorn.

Hon och övriga familjen bor längs vägen som leder från Trönninge, vid skolan, ned till havet. Inbrottet och den omfattande stölden ur deras garage motsvarar ett stort värde.

– Det motsvarar ett värde på mellan 100 000 och 150 000 kronor. De tär svårt att överblicka. Vi kommer på saker som är borta hela tiden, fortsätter Anna-Thea Glemhorn.

ANNONS

Fruktansvärt

Hon har genom kontakter med olika grannsamverkansgrupper hört att det varit flera liknande inbrott både i Trönninge och Påarp och Laxvik den senaste tiden och vill varna andra om att tjuvarna härjar i området.

– Det är fruktansvärt, det har varit jättemycket inbrott runt om här. Det känns jätteobehagligt. Tjuvarna tog allting, alla min mans verktyg, två el-scootrar, sticksågar och...

Hon pausar och säger:

– De har rensat allt, det som känns värst är att de tog min sons Gokart, det är en tävlingsgokart, berättar hon vidare.

– Det är ju så mycket saker att de inte kan ha varit här med en liten skåpbil.

Familjen bor en smula ensligt, men så här års är vägen ned till havet väldigt trafikerad.

– Det är rena lämmeltåget på vägen, särskilt nu när det varit så fint väder.

Polisanmält

Händelsen är polisanmäld, men familjen har ännu inte sammanställt allt som stals vid inbrottet.

– Det är motorsågar, hylsnyckelsatser och så vidare. Man kommer på saker hela tiden. Det som hänt är fruktansvärt, man blir så ledsen och arg, säger Anna-Thea Glemhorn.

ANNONS