Granne störs av bollspel och musik från skola

Bolldunk, skratt och hög musik från Jutarumsskolan besvärar grannarna enligt en skrivelse till kommunen. Oväsendet ska pågå även sent på kvällarna står det i klagomålet.

ANNONS
|

I ett brev till miljöförvaltningen berättar en boende i området att problemen började när skolan för några år sedan satte upp ett bollplank samt ett basketmål. Äldre barn och ungdomar hänger sedan dess på området både sent på kvällarna, på helgerna och under sommarlovet.

”Det hela har eskalerat med tiden. Detta har blivit en sanitär olägenhet för oss boende, som inte kan nyttja våra trädgårdar, då det enda du till sist hör är detta dunkande av bollar och musik som stundtals spelas väldigt högt”, skriver grannen.

Hen påpekar att leken och skratten naturligtvis även hörs under dagtid, men att det då inte utgör något problem. Brevskrivaren anser att kommunen borde ha gjort en konsekvensanalys innan man satte upp bollplank och basketmål.

ANNONS

”Det kan inte vara rimligt att boende runt om inte ska kunna sitta i sina trädgårdar och njuta och inte kunna sova på nätterna”, skriver grannen vidare och påpekar att hälsan tar stryk.

Brevet avslutas med en önskan om att kommunen hjälper till att lösa problemet eftersom situationen inte är acceptabel.

Miljöförvaltningen har ännu inte gjort någon bedömning av ärendet. Däremot har man tagit kontakt med kommunstyrelsen, som är fastighetsägare, samt fastighetskontoret, som förvaltar fastigheten, för att få deras kommentarer på klagomålet.

LÄS MER:Skola kritiseras för hög frånvaro bland elever

ANNONS