Grannar till Kattegattgymnasiet har vid flera tillfällen störts av att larmet gått i den nya byggnaden.
Grannar till Kattegattgymnasiet har vid flera tillfällen störts av att larmet gått i den nya byggnaden. Bild: Jari Välitalo

Grannar störs av larm från ny byggnad

Vid flera tillfällen har larmet gått på nya Kattegattgymnasiet, och enligt närboende har det tagit lång tid innan det har stängts av. Projektledare Martin Zetterman menar att det har varit en del inkörningsproblem i den nya byggnaden.

ANNONS
|

Kattegattgymnasiet har som bekant byggts om.

Nu reagerar närboende på att det vid flera tillfällen den senaste tiden har gått ett larm från byggnaden som precis blivit färdig. Enligt grannar till skolan ska larmet ha tjutit vid flera tillfällen, och det ska ha tagit lång tid innan det har stängts av, något som har skapat irritation. Det har också varit svårt för de boende intill skolan att få svar från kommunen om varför larmet inte stängts av snabbare.

Olyckligt med inkörningsproblem

Martin Zetterman är projektledare på Halmstads kommun. Han berättar att larmet är kopplat till SOS och till ett bevakningsbolag. Dagtid skickas inte larmet till SOS utan till kommunens larmjour. Vid ett av tillfällena gick larmet på dagtid, under tiden som man arbetade med det.

ANNONS

– Enligt våra larmrapporter har rutinerna fungerat. Vi jobbar nu vidare för att minska antalet fellarm, det har varit en del barnsjukdomar eftersom byggnaden är helt ny. Vad vi kan se har allt skötts korrekt, sedan är det olyckligt att det har varit en del inkörningsproblem med larmet, säger han.

ANNONS