New Body Fitness Center, ägt av Malin och Patrik Braw, bygger nytt utegym i Tylösand.
Boende på Tjuvahålsvägen gillar inte att det byggs ett utegym intill deras gata. Bild: Roger Larsson

Grannar ifrågasätter bygglov för utegym

En av grannarna till det nya utegym som byggs i Tylösand har skrivit till kommunen för att ifrågasätta bygglovet.

ANNONS
LocationTylösand||

HP har tidigare i veckan berättat om hur gymägarna Malin och Patrik Braw uppför ett utegym, i samarbete med Halmstadföretaget Eleiko, intill restaurang Paradiso i Tylösand.

Alla är dock inte lika förtjusta i satsningen som gymparet är. En av de boende på Tjuvahålsvägen, som ligger precis intill platsen där det ska rymmas 80 kvadratmeter träningsyta plus en container, har skrivit till kommunen för att klaga på beslutet om bygglov.

Äldre och handikappade

I skrivelsen ifrågasätts valet av plats och den boende undrar också varför de som bor där underrättades först när markarbetena redan påbörjats.

I skrivelsen står bland annat om hur äldre och handikappade tidigare haft möjlighet att sitta vid ett bord på platsen, alldeles intill en handikapparkering.

ANNONS

Bygglovet kallas ”sorgligt” och ”ett misstag”, samtidigt som den boende undrar hur de kan stoppa bygget.

Marken ska återställas

Precis som gymägarna Braw förklarade i HP-artikeln i början av veckan så har de fått bygglov. Detta är tidsbegränsat från slutet av maj till början av oktober – och det går att överklaga till bygg- och miljöförvaltningen inom tre veckor från beslutet är taget. Det är i så fall länsstyrelsen som ska pröva överklagandet.

Enligt bygglovet ska marken återställas i ursprungligt skick efter säsongen.

Ljud från högtalare

Polisen har även utfärdat tillstånd om ”ianspråktagande av offentlig plats”, där det bland annat står att ljud från högtalare ska anpassas så att ”onödig störning för omgivningen inte uppstår”.

I ett yttrande från miljönämnden finns det angivet olika decibelgränser. Dessutom står där att gymmet måste tillhandahålla minst en toalett per 50 besökare.

Teknik- och fritidsförvaltningen har även poängterat att gymägarna ansvarar för renhållningen och att de inte får använda kommunens sopkärl för eventuellt avfall.

ANNONS