Arkivbild.
Arkivbild. Bild: Stefan Bennhage

Golfbil körde in i träd – föraren allvarligt skadad

Sent på onsdagskvällen körde en golfbil in i ett träd i ett tätbebyggt område i Frösakull. Två män färdades i bilen, varav en av dem fördes till sjukhus med allvarliga skador. Polisen har upprättat en anmälan om misstänkt rattfylleri.

ANNONS
|

Det var vid 21.30-tiden på onsdagskvällen som en golfbil av okänd anledning körde in i ett träd på Doktorsvägen som går genom ett tätbebyggt område i Frösakull.

Räddningstjänsten var först på plats.

– Vi är på plats för att få undan fordonet och se till om något mer är skadat, säger Peter Karlborg, inre befäl på räddningstjänsten.

Ambulans skickades också till platsen och föraren ska sedan ha förts till sjukhus med allvarliga skador.

Föraren allvarligt skadad

– Mannen har en skallfraktur och inre blödningar, säger Johan Ljung, polisens vakthavande befäl i Väst.

Efter olyckan har polisen upprättat en anmälan om misstänkt rattfylleri och det är föraren, en man i 45-årsåldern, som är misstänkt för brottet.

ANNONS

Passageraren, en man i 40-årsåldern, var inte i behov av sjukhusvård enligt polisen men blev omhändertagen för fylleri.

Golfbilen har tagits i beslag för en teknisk undersökning.

– Golfbilar är okomplicerade saker, det är en gas och en broms. Det är inte mycket som kan gå fel. Däremot är det inte så mycket som skyddar när man krockar, säger Johan Ljung.

HP har under torsdagsmorgonen varit i kontakt med Hallands sjukhus som berättar att mannen fortsatt vårdas med allvarliga skador. Mer än så ville de inte säga om mannens skadeläge.

LÄS MER:Otydliga regler för golfbilar: ”Det har blivit en djungel”

ANNONS