Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Goda betyg för KK-miljön på Högskolan i Halmstad

KK-miljön på Högskolan i Halmstad har varit ett lyckat projekt.
Hela 95 procent av de tillfrågade forskarna tycker att projektet har varit en framgång.

För tio år sedan startade Högskolan i Halmstad att samla en stor del av sin forskning i lärosätets KK-miljö, som kallas för Forskning för Innovation. Under 2020 har en stor analys genomförts för att utvärdera KK-miljöns utveckling och i den utvärderingen för KK-miljön på Högskolan goda betyg.

– KK-miljön har betytt mycket för vår forskning. Tack vare den har vi kunnat fokusera på att stärka profileringen på innovation. Vi har också ökat vår mångdisciplinära samproduktion med strategiska partner i omvärlden. Jag är stolt över alla medarbetare som har jobbat så metodisk och målinriktat och gjort vår KK-miljö så framgångsrik, säger Stephen Hwang, rektor vid Högskolan i Halmstad, i ett pressmeddelande.

En framgång enligt 95 procent

Hela 95 procent av de tillfrågade forskarna menar nämligen att KK-miljön har varit en framgång. En slutsats från utvärderingen var att valet att sats på områdena Hälsoinnovation och Smarta städer och Samhällen har varit bra, men att de flesta forskningsmiljöer som ingår i KK-miljön har fått fina omdömen för sina strategier i projektet.

– Högskolan i Halmstad kommer att bygga vidare på erfarenheterna från arbetssättet med KK-miljön, till exempel vad gäller kvalitetssäkring, kommunikation, uppföljning, och gemensamt utvecklings- och strategiarbete, säger Thorsteinn Rögnvaldsson, programchef för Högskolan i Halmstads KK-miljö, i samma pressmeddelande.

Fakta: KK-miljöer

Högskolan i Halmstad är ett av fem lärosäten i landet som har kvalificerat sig för att bli utnämnd till så kallad KK-miljö av Stiftelsen för kunskaps- och kompetensutveckling, KK-stiftelsen. De andra KK-miljöerna är Högskolan i Skövde, Mittuniversitetet, Högskolan Väst och Jönköping University.

I ett tioårigt avtal som löper till och med år 2021, ger stiftelsen stöd till forskningsinsatser vid Högskolan i Halmstad som successivt utvecklar ett alltmer profilerat lärosäte, med högsta kvalitet, tydlig positionering och med verksamhet som har stark relevans för utvecklingen av näringsliv och samhälle. Förtroendet vilar på tydliga mål, genomtänkt strategi och ett kvalitetsdrivande arbetssätt. För att spegla Högskolans profil har KK-miljön fått namnet Forskning för innovation.

Källa: Högskolan i Halmstad

Läs mer: Glada besked för Högskolan – ökat bidrag och högt söktryck

Läs mer: Högskolestudenter mår dåligt under distansundervisningen

Läs mer: Ny 3D-skrivare ska göra Högskolan vassast i landet

Fler nyheter om Halmstad hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här

 

Ladda ner vår nyhetsapp!
1. Sök på ”Hallandsposten” i App Store eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.
Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet!