Glödbrand i gammalt träd

Under måndagskvällen larmades räddningstjänsten till Norre katts park. I parken brann ett gammalt träd. Under tisdagsmorgonen glöder det fortfarande.

ANNONS
|

Räddningstjänsten larmades efter klockan 22 på måndagskvällen då ett träd i Norre katts park stod och brann. Trots stor insats lyckades räddningstjänsten inte att släcka branden helt.

–Man kunde inte komma åt det igår. Man la på mycket vatten men lyckades inte släcka det, det var mest glöd men det rök mycket, säger Mats Rydberg, räddningstjänstens inre befäl.

Orsaken till branden var under gårdagskvällen oklar, men det ska enligt räddningstjänsten ha förekommit raketskjutningar vid parken under kvällen.

Sofia Warpman, stadsträdgårdsmästare, meddelar att de är på väg ut för en bedömning om trädet bör sågas ner.

– Jag ska åka dit och titta på det tillsammans med vår enhetschef, vi vill först bilda oss en uppfattning om läget, säger hon.

ANNONS

Trädet får stå kvar

Efter en bedömning från Sofia Warpman och enhetschefen på park beslutar de att trädet inte är såpass skadat från glöden att det behöver fällas.

– Vår bedömning är att hållfastheten inte har påverkats såpass att trädet skulle utgöra en risk, säger Sofia Warpman.

Hon påpekar även vikten av att den här typen av träd får finnas kvar i våra parkmiljöer. Trädet är, förutom att vara karaktärsfullt, viktigt för att fortsätta gynna den biologiska mångfalden i parken.

ANNONS