Biblioteket i Getinge har hållit stängt sedan en vattenläcka upptäcktes i slutet av juni.
Biblioteket i Getinge har hållit stängt sedan en vattenläcka upptäcktes i slutet av juni. Bild: Johan Persson

Getinge bibliotek vattenskadat

Getinge bibliotek drabbades under midsommarhelgen av en omfattande vattenskada. Renovering pågår men det är oklart när verksamheten kan öppna igen.

ANNONS
LocationGetinge||

Ett rör som sprang läck var orsaken till att det blev översvämning i biblioteket som håller till i Getingeskolans lokaler. Vattnet stod en dryg decimeter högt på golvet och verksamheten tvingades stänga.

– Det stod och läckte hela helgen innan det upptäcktes och en del böcker blev fuktskadade, berättar Lena Roosberg, enhetschef på kulturförvaltningen.

Lokalerna har sanerats och böcker och hyllor har plockats bort. Golv och väggar har skadats av vattnet och därför måste lokalerna renoveras, men när det arbetet kan vara klart är högst osäkert.

– Vi vill ju igång så fort som möjligt, men troligen blir det inte klart till skolstarten, säger Lena Roosberg.

ANNONS

Biblioteket är, förutom ett skolbibliotek, även öppet för allmänheten under tisdagar, torsdagar och fredagar. I väntan på att man kan öppna igen hänvisas besökarna till övriga bibliotek i kommunen.

– Vi har dessutom meröppet i både Harplinge och Söndrum. Det går också bra att ringa oss om man till exempel vill ha hjälp med att låna om böcker, säger Lena Roosberg.

Hon tillägger att så fort man vet mer om när biblioteket kan öppna igen läggs information ut på kommunens hemsida.

Meröppet innebär att man kan besöka biblioteket även utanför ordinarie öppettider genom att logga in med sitt lånekort som dock behöver registreras för den här funktionen först. I Harplinge och Söndrum är biblioteken meröppna mellan 7-22 varje dag.

LÄS OCKSÅ:

ANNONS