Gatukonst livar upp på Klammerdammsgatan

Klammerdammsgatan som vanligtvis är ganska grå, inte minst en regnig novemberdag, har fått en riktig färgklick. Under helgen har Hemköps varumottagning smyckats med en väggmålning med ett tydligt budskap.

ANNONS
LocationHalmstad||

Som Hallandsposten tidigare har berättat har Fastighetsägarnas citygrupp och företagarföreningen Halmstad City beslutat om flera nya utsmyckningar i Halmstads stadskärna. Väggmålningen på Klammerdammsgatan är den första delen ur budgeten på 600 000 kronor som fastighetsägarna står för.

– Vi har känt att den här gatan behöver ett lyft färgmässigt. Vi har tagit in en lokal konstnär som heter Alexander Arlbrandt som har målat under helgen. I målningen finns budskapet ”shop local” som vi vill trycka på, berättar Caroline Bengtsson som är cityledare på Halmstad city.

LÄS MER:Flera satsningar på stadskärnan i höst

”Det behöver livas upp”

Verket är målat på väggen som dras ner för Hemköps varumottagning under de delar av dagen som inga leveranser behöver komma åt butiken. Hemköps butikschef Jörgen Westman gläds åt färgklicken.

ANNONS

– Det behöver livas upp. Det skrivs aldrig om något positivt om Halmstad city utan det handlar om butiksdöden. Jag saknar att man skriver om det positiva, vi kämpar som fan här inne i stan och hos oss är det mycket kunder i rörelse, säger han.

Alexander Arlbrandt är konstnären bakom verket i centrala Halmstad.
Mitt i målningen gömmer sig bokstäverna till ordet ”shop local”. Det var ett budskap som Fastighetsägarnas citygrupp och Halmstad City ville ha med. Bild: Julia Paulsson

Halmstadkonstnären Alexander Arlbrandt valde själv motiv men fick ett krav om att ett budskap skulle komma fram i målningen, att handla lokalt. Mellan de färgstarka figurerna syns texten ”shop local” om man tittar noga.

– Han fick fria händer. Jag har sett vad han gjort tidigare stora när han målat väggmålningar i andra städer och vi ville inte rubba på hans stil men vi ville ha in budskapet om att shoppa lokalt, säger Caroline Bengtsson som påpekar att det är en väggmålning och inte graffiti.

LÄS MER:Nu sänds radioprogrammet om Halmstad: ”Satsa på Stora torg”

LÄS MER:Bergman (M) om cityutvecklingen: “Var orolig redan före corona”

Fakta: Fastighetsägarnas citygrupp i Halmstad

Gruppen består i dagsläget av Fastighetsägarna Halmstad, HFAB, Mayfair Properties AB, Fastigheten Broktorp 4, Berlings Fastigheter AB, N M Olssons Skog & fastigheter AB, Wennerholms Fastigheter AB, Cityfastigheter i Halmstad AB, Muscle Fastigheter AB, Jansson Mark AB och JANA Fastigheter AB

ANNONS