Gamla prästgården i Harplinge är till salu

Den gamla prästgården i Harplinge, byggd 1863, är till salu. Nästan sju miljoner behöver man ge för det över 300 kvadratmeter stora huset. Då tillkommer dock en massiv tomt med ytterligare hus, hästhage och golfbana.

ANNONS
LocationHarplinge||

Det är Gunnila Garvik som bestämt sig för att lägga upp huset till försäljning. Hon flyttade in på gården 2013.

– Det var väldigt fint redan då, huset har haft en eller två privata ägare innan mig. Jag har inte behövt renovera så mycket inne i huset, säger Gunilla Garvik.

Prästgården bygges 1863.

– Det har en anrik historia och jag har kort från när det var pastorsexpedition och konfirmationsläger i huset.

Huset har en boarea på 303 kvadratmeter.

– Det är väldigt, väldigt stort – speciellt för mig som bor själv. Men det är ett sällskapshus, jag har söner och barnbarn och det är fantastiskt att bo så stort och härligt då.

ANNONS

Totalt finns åtta rum, två kakelugnar och två öppna spisar. Där finns också en rejäl trädgård - totalt är tomten på 1,4 hektar.

– Det är en vansinnigt vacker trädgård. Det finns också två hagar som jag lånar ut till hästägare så det blir avbetat. Jag har också eget vatten så att jag kan hålla ordning på gräsmattorna även under torka.

Gunilla har också anlagt en boulebana i trädgården, samt en golfbana (!).

– Mina söner är väldigt golfintresserade så vi gjorde en liten sexhålsbana som är rolig att ha när man har fest eller kalas.

På tomten finns ett växthus och ett gammalt gårdshus i sten.

– Stenstugan är helt i ursprung, inget har gjorts med den. En gång i tiden bodde drängarna och pigorna där och man ser var de har eldat. Jag har haft den som partylokal för till exempel kräftskiva.

Och nu ligger alltså huset uppe för försäljning via Bjurfors Halmstad. Prislappen på Hemnet är 6 900 000 kronor.

– Jag känner väl att det är lite väl stort och arbetsamt för mig som bor själv – men jag har ingen brådska härifrån, säger Gunilla Garvik.

ANNONS