En man som misstänks för stöld och rånförsök ska ha flytt från Backhausgatan barbröstad på en moped.
En man som misstänks för stöld och rånförsök ska ha flytt från Backhausgatan barbröstad på en moped. Bild: Casper Johansson

”Galen” man flydde barbröstad på moped efter rånförsök

Under söndagsmorgonen larmades polisen om en stöld och rånförsök i centrala Halmstad. Personer ur allmänheten försökte gripa en person som till slut flydde från platsen barbröstad på en moped.
– Gärningsmannen ska vara galen enligt personer på plats, säger Thomas Fuxborg, presstalesman på polisen.

ANNONS
|

Larmet om händelsen på Backhausgatan inkom till polisen strax före klockan 7 på söndagsmorgonen. Enligt Thomas Fuxborg, presstalesperson på polisregion Väst, ska en misstänkt gärningsman ha blivit utpekad av personer på platsen och han är nu misstänkt för stöld och försök till rån.

– Det är en i allmänheten som har gripit en cykeltjuv och gärningsmannen ska vara galen. De försöker hålla fast honom men gärningsmannen sticker på moped och kör under Järnvägsleden i bar överkropp. En tant ska ha blivit påkörd av mopeden.

Polisen och ambulansen anlände snart till platsen, men då hade gärningsmannen redan flytt.

– Ambulansen lämnar platsen utan någon person. Det är en påkörd person som enbart har ont i huvudet. Det är en man i 25-årsåldern som pekas ut som gärningsman. Så han kommer väl att hämtas eller kallas till förhör, säger Thomas Fuxborg.

ANNONS
ANNONS