Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Gärningsmännen kända av polisen

De tre gärningsmännen i nattens storslagsmål var kända av polisen sedan tidigare. Flera av de personer som skadades är enligt polisen fortfarande kvar på sjukhus.

- Nu arbetar polisen med att fortsätta förhören med alla skadade allt eftersom de blir färdigbehandlade, säger polisens presstalesman Ulla Brehm.

Det var strax före fyra natten till lördag som polis kallades till ett stort bråk utomhus utanför Hotell Tylösand. Sex personer kördes med ambulans till sjukhus och ytterligare en skadad person tog sig till sjukhus på egen hand.

- Det var ett jätteslagsmål, och vi arbetar just nu för fullt med att reda ut vad det är som hänt, säger Patrik Ahlbom, vakthavande befäl vid polisen till HP.

Under dagen har polisen inlett en förundersökning och de två gripna männen har anhållits medan den tredje personen som fortfarande är på fri fot anhållits i sin frånvaro.
Förövarna misstänks för försök till mord respektive grov misshandel.

- Alla de tre misstänkta kommer ifrån södra Halland och är kända av polisen sedan tidigare, säger Ulla Brehm.

Exakt hur allvarliga de skador offren drabbats av är det ingen som kan svara på. Men enligt en kommuniké från sjukhuset finns det både allvarliga och lindrigt skadade bland offren. Där står också att det bland annat rör sig om skelettskador och huvudskador. Ulla Brehm säger också att alla de skadade utom en låg kvar när polisens patrull besökte sjukhuset tidigare under lördagen.

De första uppgifterna gjorde gällande att bråket uppstått vid taxikön. Men de blodspår som finns på platsen talar snarare för att bråket utspelat sig ytterligare omkring hundra meter längre bort, mitt emellan en parkering och en busshållplats i korsningen mellan Tylöhusvägen och Tylösandsvägen.

Enligt Elisabeth Haglund, vd på Hotell Tylösand, ska två personer som varit stökiga inne på nattklubben ha avvisats medan en nekats inträde av något skäl.

- Men jag vet ju inte om de här händelserna har något med bråket att göra, säger hon.

Fler nyheter om Halmstad hittar du här

Superlokalt – här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här