Fyllingebor sprang för att kämpa mot barncancer

Omkring 20 000 kronor till barncancerfonden och minst 300 deltagare. Fyllinges första upplaga av Run of hope arrangerat av Fyllinge löparlag blev ingenting mindre än en succé.

ANNONS
|

–Barncancer, man behöver ju inte säga mera. Kan man göra något för att hjälpa till, så vill man göra det, säger Alexandra Brady som tänkt springa fyra kilometers rundan tillsammans med sin dotter.

Det är råkallt ute. Och alla de som tänkt delta småtrampar på stället för att i alla fall alstra lite värme innan det är dags att dra iväg. Allra först ut är småknattarna. 300 meter ska de springa. Och som de springer när startskottet går. Det ser inte ut att finnas en enda tanke på något annat härligt spring i benen. När det är dags för 4 kilometers rundan är det lite annat fokus som gäller. Några drar förstås iväg snabbt, medan andra promenerar i lugn takt.

ANNONS

– Egentligen är ju inte det här någon tävling, utan vi gör det tillsammans, även om en och annan kanske tävlar i sitt huvud, säger Thomas Aldén som är med och arrangerar loppet.

Han är förvånad över den stora uppslutningen till loppet, själva hade de hoppats på som mest runt 50 deltagare. Men Run of hope Vitamin Well som arrangeras för första gången i år har lockat på många håll i landet. Barncancerfonden hade hoppats på som bäst ett 20-tal arrangörer och kanske 2000 deltagare.

Men sanningen blev i stället att det fanns mer än 100 olika startplatser att välja på för alla de som ville springa, jogga eller gå för att stödja kampen mot barncancero och totalt har omkring 7000 personer runt om i Sverige deltagit på ett eller annat sätt. Fyllingevarianten lockade en bit över 300 personer. En siffra som vida överstiger arrangörernas första förhoppningar.

– Det känns väldigt bra att så många valt att engagera sig, säger Thomas Aldén som tillsammans med sin fru och ytterligare ett par arrangörer slitit hårt för att samla in pengar, hitta sponsorer och skapa ett bra arrangemang för alla deltagare.

ANNONS