Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
1/3

Fullt upp för Misan på premiären i affären

HP:s matskribent UllaMi Nyhuus har fullt upp när hon möter kunderna på Ica Maxi Flygstaden. – Det här är jätteroligt, men jag skulle vilja hinna prata lite mer med var och en, säger hon och gröper raskt ur ytterligare ett gäng melonkulor.

UllaMi Nyhuus har skrivit mat under vinjetten ”Misans mat” i fem år och i dag är det premiär för en ny satsning: att möta läsare och andra matintresserade på Ica Maxi Flygstaden i Halmstad. 

Vid lunchtid är det många som stannar till och smakar på melonsalladen som är upplagd i portionsfat på disken, flankerade av recept på hur man gör den.

– Det här är jätteroligt och det är många som känner igen mig från tidningen, konstaterar UllaMi (samtidigt som vi hör en kvinna ropa till sin man att ”titta – där är ju hon som brukar ha recept i HP!"). 

– Tyvärr kan jag inte prata så mycket som jag skulle vilja med dem som stannar till, det hinns inte med, inflikar UllaMi.

Några ord hinner hon dock byta med var och en, och Hanna Votava berättar att ofta brukar laga rätterna på ”Misans mat”. Nu ska hon hem och testa melonsalladen, som hon tycker verkar ”både enkel att göra och snygg att se på”. 

– Men jag ska inte ha den till en studentmottagning, utan till ett pensionärsparty, säger Hanna Votava och skrattar. 

Dock inser hon att hon inte har något kuljärn, det redskap som man använder för att få till melonbollarna. 

– Det blir kanske inte riktigt lika fint, men det går också bra att skära melonen i små fyrkanter, tipsar UllaMi. 

Det här var alltså första gången HP:s matskribent lagade mat ute i offentligheten och tanken är att hon framöver ska återvända till Ica Maxi Flygstaden någon gång i månaden.

Fler nyheter om Halmstad hittar du här

Superlokalt – här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här