Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Full rulle efter hämtmat hos HP:s testvinnare på nyårsdagen

Nyårsdagen innebär ofta hämtmat för många som firat det nya året på natten mellan det gamla och det nya. Så även på Sperlings Pizzeria i Halmstad.
– Detta året var speciellt, det har inte varit så mycket tidigare år, säger Nehad Tohey.

När HP satte sig ner för att testa tio olika kebabpizzor i Halmstad var det Sperlings Pizzeria som drog det längsta strået i en hård kamp med bland andra Medya och Costello.

LÄS MER: HP korar Halmstads bästa kebabpizza: ”För den som är bakis är denna den bästa!”

På nyårsdagen var det också många som verkar ha använt sig av testet. Det var nämligen full tryck i både pizzaugnarna och vid kebabspettet hos Sperlings pizzeria.

– Jag tror vi sålde 700 pizzor, och bara kebabpizzorna var 400 stycken, säger Nehad Tohey.

Även kebabrullar lockade

Det var dock inte bara pizzor som lockade på nyårsdagen.

– Det var både pizzor, kebabrullar och kebabtallrikar. Det var hela sortimentet som folk köpte, säger Nehad.

Nyårsdagen är traditionellt sett som en av de allra största dagarna för hämtmat varje år och i år var inte något undantag. Nehad berättar att han blev tvungen att stänga av telefonen i ett par timmar när trycker var som värst.

Flest åt hemma

Coronatider som det är så åt de allra flesta sin mat hemma.

– Det var nog 75 procent som hämtade och 25 procent som beställde hem maten, säger Nehad.

– Vissa väntade till och med på sin mat i flera timmar. Det var folk som kom hit vid sex som var villiga att vänta till klockan tio för att få sin mat, säger pizzabagaren Haval Adil.

Frågan som förmodligen alla då ställer sig: vad ligger bakom en riktigt god kebabpizza eller kebabrulle?

– Det hänger mycket på såsen. Och att man har en bra pizzabagare, säger Nehad.

Se videon från HP:s pizzatest nedan:

Fler nyheter om Halmstad hittar du här

Superlokalt – här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här