Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Frida har startat en insamling för brandens offer

Ett 30-tal personer förlorade allt då deras hem på Stugcentralen brann ner. Nu har Halmstadbon Frida Svensson startat en insamling för att hjälpa dem att få tillgång till det allra nödvändigaste.

Två personer dog och ett 30-tal personer blev hemlösa efter den omfattande branden vid Stugcentralen sent i tisdags kväll. Många Halmstadbor har berörts av händelsen. En av dem är Frida Svensson som nu har startat en insamling för att hjälpa de drabbade.

– Hade jag suttit i den sitsen så hade jag velat ha hjälp. Jag blev av med mitt id-kort och bankkort häromdagen och har haft panik över det. Jag kan inte ens föreställa mig deras känslor nu när de inte har någonting kvar, säger hon.

LÄS MER: 27-årige mannen begärd häktad för mordet på Östra stranden

Hon vill framför allt samla in det allra nödvändigaste för att kunna hjälpa till med de omedelbara behoven. Allt från kläder och hygienartiklar till mat och skolmaterial för de som är studenter är efterfrågat. Än så länge tycker hon att det finns ett stort engagemang, men det finns även vissa utmaningar.

– Det är lite svårt att veta hur man ska gå till väga, hur det ska gå till och var sakerna ska samlas in. Det är lite sådana saker som inte är klara ännu, men jag har skickat iväg ett mejl till fastighetsägaren och hört av mig till studentkåren och hoppas att vi ska kunna hjälpas åt.

LÄS MER: Stugcentralens ägare: ”Alltid haft säkerheten som nummer ett”

För den som vill engagera sig så finns det en Facebook-grupp, ”Hjälp de drabbade (Östra stranden)”, dit man kan vända sig. Dessutom kan man höra av sig direkt till Frida för att ta reda på hur man bäst kan hjälpa till.

LÄS MER: Röda Korset står redo med samtalsstöd efter branden

LÄS MER: Kårordförande efter branden: ”Blir berörd ända in i själen”

LÄS MER: Räddningsledaren: ”Ett väldigt hastigt brandförlopp – känns inte naturligt”

Fler nyheter om Halmstad hittar du här

Superlokalt – här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här