Fredrik Ljungbergs gamla villa i Frösakull har sålts på nytt

Halmstads dyraste villaförsäljning hittills 2020. Så blev det när fotbollsprofilen Fredrik Ljungbergs gamla hus såldes på nytt. Den nya ägaren fick betala 19,5 miljoner kronor för villan i Frösakull.

ANNONS
LocationTylösand||

Det var 2014 som den gamla HBK:aren och Arsenalproffset Fredrik Ljungberg sålde sin villa i Frösakull. Då gick villan för 15,7 miljoner kronor enligt sajten Booli.se. Mediedrevet var stort den gången mins mäklaren Leif Otterström på ERA Larssons Fastighetsförmedling i Halmstad.

– Det var ett väldigt stort massmedialt pådrag. Ett stort intresse, för det var ju mycket pengar för de flesta så det tog lite tid att sälja, säger han.

Den gången beskrevs villan i mäklarannonsen som en designad drömvilla av Fredrik Ljungberg, för den som önskar sig allt och lite till. Stor insynsskyddad tomt med gästhus och pool för ett härligt sällskapsliv. På frågan om villan var värd 15,7 miljoner den gången, svarar Leif Otterström så här:

ANNONS

– Ja, det var definitivt värt pengarna men det är ju självklart en lokal profil så det drar med sig ett större intresse naturligtvis.

Den gången beskrevs köparen som en fabrikör inom metallindustrin från Småland som var väl förtrogen med bostadsområdet. Den gången räckte inte den ursprungliga boytan, 210 kvadratmeter, berättar Leif Otterström.

– Huset byggdes till efter köpet med två sovrum så det har ju blivit större efter att jag sålde det.

Leif Otterström vet inte om hans köpare valde att ta bort glasväggen som Fredrik Ljungberg satte upp mellan vardagsrummet och garaget. Inte heller känner han till något om den nya fastighetsaffären som ska ha skötts privat, utan mäklare.

– Vi har sagt att vi inte uttalar oss om varken köpeskillingen eller huset som sådant. Vi gjorde den affären utan Hemnet så att säga, säger den nya ägaren som vill vara anonym.

Han förtydligar att han köpt villan som privatperson. Köpeskillingen ska ha slutat på 19,5 miljoner kronor enligt lagfarten och sajten Booli.se.

– Det är självklart kanske ett av de dyraste husen i stan och vi säger att vi håller priset för oss själva.

Familjen flyttade in den 15 oktober efter att ha sålt sin gamla villa i Vilshärad för 7,45 miljoner kronor. Den anonyma ägaren förklarar sitt husköp som en gammal dröm.

ANNONS

– Jag är en företagare från Småland som hade en dröm om att flytta till Halmstad.

Läs om fler lokala fastighetsaffärer här!

Läs tidigare artiklar:

ANNONS