Freddie's krögare tar över arenaserveringar

Abner Hintsas Bulan AB vann upphandlingen för serveringarna på arenan. I utvärderingen nämns bland annat hans stora kontaktnät i idrottslivet och att hans Freddie's redan är ett ”etablerat varumärke”.

ANNONS
|

Den tillfälliga lösningen att kommunens servicekontor sköter restaurangverksamheten på Halmstad arena, som rått sedan MWM events hoppade av för ett och ett halvt år sedan, är nu över.

När kommunen begärde in anbud för ett femårigt kontrakt var det fyra företag som slogs om att få det. Från Halmstad var det, förutom Bulan AB, Kiosk-Jockes kiosk och kafé samt Plenus event AB. Dessutom kom ett anbud från Umeå-baserade café- och restaurangföretaget Noni AB.

Det som ger mervärde åt Bulan AB sägs bland annat vara ”ett nytänk kring Arena Lounge och kioskverksamheten”. Det lyfts också fram att anbudsgivaren har tillgång till ytterligare ett kök med ett etablerat varumärke och visar på en god personalpolitik.

ANNONS

Det talas även om Abner Hintsas samarbete med föreningarna och hans stora kontaktnät, både nationellt och internationellt, inom såväl idrotten som näringslivet.

Abner ”Abbe” Hintsa har varit fotbollsspelare i IS Halmia och drev tidigare restaurangen Gastons, tillsammans med barndomsvännen och förre fotbollsstjärnan Fredrik Ljungberg. Sedan i somras driver han sportbaren Freddie's i Lilla Helfwetets gamla lokaler, även denna gång tillsammans med HBK:s, Arsenals och fotbollslandslagets förre spelmotor Ljungberg.

I beslutet att ge hans bolag tjänstekoncessionen för VIP-restaurang, lunchrestaurang, catering, kiosker och garderober i Halmstad arena står att Bulan AB lämnat det ekonomiskt mest fördelaktiga budet – det vill säga erbjudit den högsta procentsatsen av de fyra när det gäller hyra baserad på omsättning.

ANNONS