Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt HP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Nyöppnad. Lite detaljer återstår innan allt är i ordning i de nya lokalerna berättar verksamhetschef Elisabeth Hoffert. I bakgrunden packar Eva Fehrman, distriktssköterska, upp lådor.

Frösakull har fått sin första vårdcentral

Frösakull har fått sin första vårdcentral. I går togs patienter emot för första gången i de nybyggda lokalerna. Och tankar finns redan på en utökning berättar Elisabeth Hoffert, verksamhetschef på Amadeuskliniken.

I januari kunde HP berätta att Amadeuskliniken skulle starta en filial i Frösakull. I går var det dags för öppning i nya, fräscha lokaler intill Tylö matcenter.

– I sommar kör vi med lite begränsade öppettider, för det är lite ansträngt att öppna en ny verksamhet mitt i semestertider med tanke på personal, berättar Elisabeth Hoffert.

Under juli och augusti är det endast öppet under förmiddagarna, men det kommer att ändras till hösten.

– Då kommer vi också att ha en invigning tillsammans med apoteket som ska flytta in bredvid, säger Elisabeth Hoffert.

Amadeuskliniken, som är Halmstads största vårdcentral med omkring 16 400 listade patienter, startade sin verksamhet i Söndrum 2003. Några år senare öppnade företaget en vårdcentral på Fyllinge.

När möjligheten att öppna i Frösakull kom såg kliniken det som ett utmärkt tillfälle att expandera, eftersom lokalerna i Söndrum började bli för små. Dessutom är utbudet av vårdcentraler i området litet, säger Elisabeth Hoffert.

– Men vi vill inte ha någon stordrift, utan vårt önskemål är att kunna behålla den familjära känslan. Därför flyttar vi befintlig personal så att vi får tre ungefär jämnstora vårdcentraler. I Söndrum kommer vi att ha fyra läkare, i Fyllinge lika många, och i Frösakull tre, berättar hon.

Någon ny personal har inte anställts inför öppnandet i Frösakull, utan det har i stället gjorts fortlöpande sedan beslutet att öppna en tredje vårdcentral fattades.

– Totalt har vi sedan i höstas anställt en psykolog, en kurator, en läkare och fem sjuksköterskor så vi klarar oss i nuläget på nuvarande bemanning, berättar Elisabeth Hoffert.

I dag har Amadeuskliniken totalt 62 anställda jämfört med 12 när verksamheten drog igång. Och möjlighet att växa ytterligare finns, både i praktiken och i tanken. 

I Frösakull är 363 kvadratmeter i drift, men Amadeuskliniken förfogar över ytterligare utrymme.

– Det finns möjlighet att expandera och jag tror inte att det kommer att dröja mer än ett halvår innan vi gör det, säger Elisabeth Hoffert.

Fler nyheter om Halmstad hittar du här

Superlokalt – här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här