Vädret framöver går att sammanfatta som ostadigt med växlande molnighet.
Vädret framöver går att sammanfatta som ostadigt med växlande molnighet. Bild: Lina Salomonsson

Från ovanligt varmt till ovanligt kallt på västkusten

Under juli har temperaturen legat under det normala i såväl Halland som hela landet. En stor kontrast om man ser till föregående månad där det var rejält varmare än normalt. Så den som längtar efter sol och bad framöver ska inte välja västkusten.

ANNONS
|

–Ja, det har ju regnat lite på er i dag, utbrister Emelie Karlsson som är meteorolog på SMHI, när hon HP ber om en prognos för veckan som kommer.

Hon följer upp med en dyster utsikt gällande solchanserna: regnet kommer i omgångar och det blir fortsatt låga temperaturen.

– Ser man framöver så är det inte det semesterväder som många har önskat sig, säger Emelie Karlsson.

Vädret framöver går att sammanfatta som ostadigt med växlande molnighet. På torsdag ökar solchanserna en smula – men det blir ett väder som Emelie Karlsson beskriver som ”en del sol och en del moln”. Det blir en aning varmare men inga temperaturer över 20 grader.

ANNONS

På fredag kan alla se fram emot en del sol och det blir runt 20 grader - och ingen nederbörd i sikte.

Helgen ser mer osäker ut. Det finns inget tydligt högtryck på ingång och någon värmebölja som kan konkurrera med hettan i juni är inte att hoppas på.

Så den som jagar sol och bad ska inte stanna på västkusten. Den varma luften som kommer upp över landet i veckan kan semesterfirare på ostkusten glädjas över.

På fredag kan det bli upp mot en 25 grader runt städer som Kalmar, Stockholm och Gävleborg. För den som inte vill chansa är Gotland och Öland två platser som är allmänt solsäkra i Sverige, enligt Emelie Karlsson.

ANNONS