Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Jari Välitalo
Bild: Jari Välitalo

Fortsatta vattenproblem på Getingeskolan

Vattenproblemet på Getingeskolan beror på en felplacerad vattenmätare som fryser i det kalla vintervädret. En långvarig åtgärd kommer dock inte att hinna göras innan kylan är över för i år.

För andra veckan i rad har paviljongerna på Getingeskolan inte haft något vatten under måndagsmorgonen. Detta beror på en frusen vattenmätare. Problemet upptäcktes vid halv sju- tiden på morgonen. Före halv nio var problemet åtgärdat och eleverna kunde starta dagen som vanligt.

Anledningen till att vattenmätaren fryser beror på att den är placerad för ytligt, menar Olof Sjölander som är fastighetsförvaltare på Halmstads kommun. När vattnet inte används under helgen och det är så pass kallt som det har varit så fryser vattenmätaren för att den är placerad för högt.

– Vattenmätaren måste flyttas, men det är inget vi kommer att hinna göra innan kylan är över för i år. Nu är vi beredda på att detta kan hända och är redo att åtgärda snabbt när det behövs, säger Olof Sjölander.

Efter förra veckans vattenproblem isolerades brunnslocket där vattenmätaren sitter för att försöka förebygga att den återigen skulle frysa, men på grund av kylan de senaste dagarna hjälpte inte isoleringen och mätaren var därför återigen frusen under måndagsmorgonen.

– En nödlösning inför nästa helg, för att den inte ska frysa igen, är att låta några blandare i paviljongerna stå på över helgen så att det blir cirkulation på vattnet, säger Olof Sjölander.

LÄS MER: Vattenbrist på Getingeskolan – eleverna skickas hem

Fler nyheter om Halmstad hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här

 

Ladda ner vår nyhetsapp!
1. Sök på ”Hallandsposten” i App Store eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.
Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet!