Fortkörande rattfyllerist utan körkort krockade vid E6

24-åringen saknade körkort, körde för fort och var påverkad då han fastnade i polisens fartkontroll. Han försökte fly, men krockade då han svängde av E6 vid Halmstad Östra. Han hoppade då snabbt bak till baksätet i ett försök att lura polisen.

ANNONS
|

Det var i mitten av september i år som polisen hade satt upp en hastighetskontroll vid den norra avfarten från E6. Efter en stund kom 24-åringen körande. Han höll 158 kilometer i timmen, enligt kameran, och en polispatrull körde iväg för att försöka få stopp på honom.

Mannen, som är hemmahörande i Skåne och var på väg hem från en släkting, hade dock inga planer på att stanna. Han fortsatte köra söderut i hög hastighet och körde bland annat i vägrenen för att ta sig förbi andra bilar.

Han svängda av motorvägen vid den östra avfarten till Halmstad, men där tog det stopp. Båda filerna som leder ut från motorvägen in i rondellen var blockerade av andra bilar och 24-åringen krockade med en av dem. Efter krocken öppnade han förardörren innan han själv hoppade bak till baksätet. Förhoppningen var att han skulle lura polisen att föraren hade sprungit från platsen. Han avslöjades dock av sina skoavtryck på förarsätet.

ANNONS

24-åringen saknade körkort och hade rökt cannabis innan han satte sig i bilen, som tillhörde hans kompis.

Vansinnesfärden på E6 leder nu till att mannen åtalas för en rad trafikbrott; grov vårdslöshet i trafik, grovt rattfylleri, grov olovlig körning samt två fall av ringa narkotikabrott. Mannen vidgår händelseförloppet, och erkänner vårdslöshet i trafik av normalgraden.

ANNONS