Fortfarande ingen misstänkt för oprovocerade överfall

Polisen har lagt ner utredningar om oprovocerade överfall i Halmstad. Man tror på offren men hittar inga gärningsmän.

ANNONS
|

HP skrev i mars om hur flera till synes oprovocerade överfall skedde i Halmstad på en och samma kväll.

En medelålders kvinna som cyklade blev då brutalt nedsparkad och slagen av tre män som blockerade vägen för henne i en gångtunnel i höjd med Ica i Söndrum.

Samma kväll i centrum anmäldes ytterligare två överfall.

Martin Inglund, utredningschef i Halmstad, berättar att det har varit fler händelser sedan dess. Bland annat i samma gångtunnel i Söndrum, relativt snart efter det första överfallet.

– Vi fick in en anmälan om att en kvinna hade blivit påhoppad på samma plats. Men hon hade lyckats ta sig därifrån, säger Martin Inglund och förklarar att det fanns ett bra signalement på en ensam gärningsman och polisen hade en tanke om vem som kunde vara den skyldige.

ANNONS

– Vi gjorde fotokonfrontation men det blev inget utpekande.

Polisen bedömer inte att det finns några samband mellan händelserna, där signalementen spretar och delvis är otydliga.

Men man tror på uppgifterna i de enskilda fallen.

– Vi bedömer att det har hänt något, men vi har inte kommit någonstans i utredningarna, säger utredningschefen och förklarar att ärenden har lagts ner.

Nu har det inte gjorts några liknande anmälningar på en tid och Martin Inglund tror att det kan vara tillfälligheter som gör att flera händelser anmäldes nära i tid och plats.

– Det kan ha med årstiden att göra, att man agerar i skydd av mörker, säger Martin Inglund och tillägger att hur det ser ut i de aktuella områdena kanvara en orsak till att det sker mer än en gångjust i en gångtunnel under en led, som är ett nav för alla som ska passera till fots eller på cykel.

Så Halmstadborna ska inte vara oroliga för att gå ut?

– Nej. Det tycker jag inte. Men om man rör sig ensam ute nattetid så ska man alltid vara uppmärksam, säger Martin Inglund.

ANNONS