Ali Simmo är uppväxt på Andersberg i Halmstad och bor numera i Beirut. Både han och hans familj klarade sig från explosionen utan skador.
Ali Simmo är uppväxt på Andersberg i Halmstad och bor numera i Beirut. Både han och hans familj klarade sig från explosionen utan skador. Bild: Ali Simmo privat

Före detta Halmstadbo på plats i Beirut under explosionen

Före detta Halmstadbon Ali Simmo befann sig mitt i händelsernas centrum när det exploderade i Beiruts hamn under tisdagen.
– Det var som att det började regna glas från alla byggnader och man kunde tro att explosionen var precis jämte en, berättar han.

ANNONS
|

Det var under tisdagen som en explosion skakade om Libanons huvudstad Beirut. I skrivande stund har över 100 personer avlidit och över 4000 skadats. En som var på plats i Beirut under explosionen var Ali Simmo, 33, uppväxt på Andersberg i Halmstad och sedan 17 år tillbaka boende i Beirut.

– Det var hemskt, känns fortfarande som en dröm, säger han.

Han driver en affär som säljer mobiltelefoner och var på väg hem på en moped ungefär två kilometer från hamnen där explosionen inträffade.

– Det går inte att beskriva hur det kändes när det hände. Det var som att det började regna glas från alla byggnader och man kunde tro att explosionen var precis jämte en.

ANNONS

När det small rådde det stor förvirring om vad som egentligen hade hänt.

– Folk sprang runt och skrek, ingen visste vad det var som hände. Jag trodde först att det var en jordbävning men när jag såg alla byggnader som var förstörda så trodde jag att det var någon flygattack. Sedan såg man den rosa röken nerifrån hamnen och förstod att det var där smällen var. Jag blev rädd direkt, mest rädd var jag för min fru och mina barn som var hemma.

Både han och familjen klarade sig utan skador även om han själv känner sig mörbultad efter explosionen.

– Jag ligger hemma och vilar just nu, det känns fortfarande i hela kroppen efter smällen. Jag kan fortfarande inte förstå att en explosion som den kan åstadkomma så mycket förödelse. Såna explosioner trodde man bara fanns i Hollywood, berättar Ali Simmo och fortsätter:

– Jag har tackat gud 1000 gånger att det inte hände något med min familj.

ANNONS