Aziz Mohaiti är mycket nöjd med beslutat att bibliotekets tidningsställ, som i dag står i hans restaurang, ska flyttas.
Aziz Mohaiti är mycket nöjd med beslutat att bibliotekets tidningsställ, som i dag står i hans restaurang, ska flyttas. Bild: Johan Persson/Arkiv

Flytt av tidningar ska lösa problem med otrygghet

Bibliotekets tidningar ska flyttas från Aziz Mohaitis restaurang innan året är slut. Därmed kan han få bukt med problemen han har haft med otrygghet och nedskräpning.
– Jag är jätteglad. Nu kommer jag att kunna ha bättre koll på min verksamhet, säger Aziz.

ANNONS
LocationHalmstad||

I somras var Aziz Mohaiti, som i två år har drivit restaurangen i Stadsbiblioteket, förtvivlad. Hans verksamhet ligger i en offentlig lokal dit alla ska ha tillträde och i just restaurangdelen har biblioteket dessutom valt att placera tidningsställen.

LÄS MER:Stök på bibblan drabbar Aziz Mohaitis verksamhet

Det gör att besökare uppehåller sig där även när restaurangen är stängd. Aziz vittnade om problem med bland annat nedskräpning, att folk suttit och druckit alkohol i lokalen och om besökare som är otrevliga och till och med aggressiva.

Lösning i sikte

Men nu finns en lösning i sikte uppger Martin Gillgren, avdelningschef.

– Vi har haft möte och diskuterat saken och är överens om att dagstidningarna ska flyttas upp på övre plan innan året är slut. Planen var att göra detta ändå, längre fram, men vi har lyckats hitta lite pengar så att vi kan lösa det redan i år, säger han.

ANNONS

Genom att flytta dagstidningarna blir Aziz restaurang inte integrerad i biblioteket på samma sätt. Det innebär alltså att lokalerna kan hållas stängda när restaurangen är stängd.

– Det här med att ha tidningarna i kafédelen var ett test eftersom vi upplevde det som en trevlig miljö med fint ljusinsläpp och sittmöjligheter. Men jag förstår att det kan vara problematiskt för den som driver restaurangen och det ska ju funka för alla, säger Martin Gillgren.

Utsikt över parken

Han tillägger att den nya platsen för tidningsställen också kommer att bli bra.

– Det blir en fin yta med utsikt över Kapsylparken. Där finns inga väggar så just nu tittar vi på en ny möbel som vi kan ha tidningarna i.

Aziz är mycket nöjd med lösningen.

– Jag är jätteglad över det här och tycker att det har hanterats väldigt professionellt. Det var ju tänkt som en fin kombination med tidningar och kafé men det har tyvärr inte blivit bra. De försökte, men det gick inte, säger han.

Innebär detta att det blir lättare för dig att bedriva en trygg verksamhet?

– Ja, nu kommer jag att ha bättre koll på vilka som kommer hit och vad de sysslar med. Det blir ett riktigt restaurangkafé och nu vågar jag också satsa på att utveckla min verksamhet, säger Aziz.

ANNONS

LÄS OCKSÅ:

ANNONS