Flera vittnen till misstänkt mordförsök vid busshållplats

Två unga män överföll en tredje. Anledningen till överfallet tros vara narkotikarelaterad, och våldet var så kraftigt att åklagaren vill få de två misstänkta dömda för mordförsök.

ANNONS
|

Enligt åklagaren beror det bara på tillfälligheter att brottet inte fullbordades. Offret tvingades uppsöka sjukhus efter attacken. Han klarade sig med ”bara” ett knivhugg i handen, men ska ha undkommit flera försök till stick i bröstet.

Det var i november i fjol, och flera Halmstadbor blev vittne till attacken, i närheten av högskolan. Offret var bekant med de misstänkta och har själv sagt att de följde efter honom och frågade om han kunde fixa narkotika till dem. Offret var inte intresserad av förslaget, men hans ovilja togs inte emot väl av hans bekanta.

Offret har beskrivit att han blev överrumplad när den ene av de misstänkta plötsligt höll fast i honom medan den andre började hugga med kniv.

ANNONS

Ett vittne har beskrivit hur offret skrek under tumultet – ”det var som dödsskrik”. Till synes skrämda av det flertalet vittnen som fanns på platsen, några av dem på väg till Ica Maxi för att kvällshandla, tog de två misstänkta gärningsmännen offrets väska och sprang därifrån.

Men eftersom att offret kunde peka ut dem skedde gripandet ganska snabbt därpå.

De båda misstänkta har förnekat inblandning i attacken, men har fått ändra sina historier under utredningens gång. Först sa de att de inte hade varit på platsen, men bilder från en buss visar hur de satt tillsammans med offret på bussresan ut mot högskoleområdet.

Förutom mordförsök vill åklagaren få de både fällda för grovt rån. Innehållet i den stulna väskan, lite kläder och en halsduk, påträffades hemma hos en av de misstänkta vilket gör att även det brottet anses bevisat.

ANNONS