Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Flera utredningar om våldtäkter – fyra män häktade

Polisen i södra Halland har fyra parallella utredningar om våldtäkt, med misstänkta som häktats. Den senaste i raden, en man i 40-årsåldern, häktades på söndagen – mindre än ett dygn efter den misstänkta gärningen.

En man som misstänks för våldtäkt mot barn hämtades in till polisen för förhör i slutet av förra veckan. Omständigheterna kring det misstänkta brottet är inte kända av tidningen, men han häktades senare.

Sedan tidigare har polisens sexualbrottsutredare i södra Halland ytterligare två män som också är häktade, misstänkta för våldtäkt.

Och efter en fest i lördags på en ort utanför Halmstad är alltså en man i 40-årsåldern misstänkt för våldtäkt. Det misstänkta brottet ska ha skett i hans bostad i samband med festen.

Greps och häktades

Mannen greps i nära samband med händelsen och häktades redan på söndagen.

– Det är en stor fördel för oss om vi kommer in snabbt i utredningen, nära inpå brottet. Om anmälningarna är färska är det ofta mycket lättare att utreda, beskriver kriminalkommissarie Inger Ohlsson, som är chef för polisens enhet för brott i nära relationer i Halmstad, Falkenberg, Hylte och Laholm.

Fler utredningar går till åtal

Sedan lagstiftningen skärptes och kravet på samtycke infördes 1 juli 2018 fälls fler förövare i domstol.

– Vi ser en tydlig ökning i antalet anmälningar sedan samtyckeslagen infördes. Men vi har också fått upp resultaten av våra utredningar av sexualbrott. 19 procent går till åtal, det är betydligt fler än tidigare, fortsätter Inger Ohlsson.

Fler nyheter om Halmstad hittar du här

Superlokalt – här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här