Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/8

Flera skadade i upplopp vid gala på Halmstad Live

Vid lördagens sparringevent på Halmstad Live spårade kampen ur fullständigt. Publiken kastade sig in i boxningsringen, kastade stolar och slogs ursinnigt med varandra. Polis som kom till platsen kunde först inte stoppa upploppet.

Galan arrangerades av Roast live, som är en underhållningswebbplats. Kampen mellan Munna och Handgranaten utspelade sig i en boxningsring inne i Halmstad Lives lokaler.

Tidigt i matchen uppfattade publiken att den ene kämpen agerade osportsligt som slog några slag i ansiktet på sin motståndare, sekunderna efter att ringdomaren stoppat kampen. Då hängde både Munna och Handgranaten över repen, men innan de ens hann ta sig in i ringen igen hade delar av publiken ilsket kastat sig in i ringen och började slåss till höger och vänster.

De som inte själva deltog i slagsmålet såg till att öka på kalabaliken genom att kasta stolar, glas och flaskor.

– Vi har inlett ett arbete med att reda ut vad det var som hände. Vi har flera anmälningar om misshandel, någon kan till och med vara rubricerad som grov misshandel. Vi utreder också brott mot ordningslagen, berättar Mikael Eliasson, lokalpolisområdeschef.

Tvingades retirera

Polisen kallades till platsen tidigt på lördagskvällen. Patrullen som anlände först tvingades retirera eftersom det var så stökigt i lokalen.

– Man kan knappast kalla det som skedde för tävling, snarare någon sorts arrangerat slagsmål, eftersom det inte var inom ramen för något av våra förbund. Vi ska utreda vem som var arrangör och vi vet ju redan vem som har lokalerna. Vi ska titta på om det över huvud taget är tillåtet att arrangera den här typen av sammankomster, säger han och beskriver med egna ord vad som hände:

– Det här urartar ju, eller om man inte borde säga att det urartar redan från början med tanke på att man arrangerar något sådant här. Om något kan urarta en gång till så gör det här det, när man till exempel kastar möbler på varandra. Vi kommer absolut att jobba med det här framöver.

Otrevliga scener

Polisen kände inte till arrangemanget i förväg, men Mikael Eliasson är bekant med fenomenet från andra platser i landet:

– Det förekommer ju domare, men jag vet inte om det är någon som är licensierad. Det var otrevliga scener som utspelade sig på platsen.

Fler nyheter om Halmstad hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här

 

Ladda ner vår nyhetsapp!
1. Sök på ”Hallandsposten” i App Store eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.
Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet!