Flera samtal till polis om smäll i centrum

Under natten mot onsdag hördes en kraftig smäll i centrala Halmstad. Polisen fick in många samtal och kunde senare konstatera att något exploderat utanför La Pizza på Karl XI:s väg. Nationella bombskyddet har under förmiddagen åkt ner från Göteborg för att bistå utredningen.

ANNONS
|

Vid två-tiden på natten reagerade många Halmstadbor på en hög smäll. I lokala Facebook-grupper diskuterades vad det kunde vara och flera ringde polisen.

– Det var många som ringde till polisen om att man hört en hög smäll men man kunde inte riktigt lokalisera var det kom från, berättar polisens presstalesperson Peter Adlersson.

Krossad ruta till pizzeria

En stund senare fick polisen kontakt med en pizzeria i centrala Halmstad som fått en ruta krossad under natten. Polisen kunde då konstatera att något smällt precis utanför dörren till La Pizza.

– Det har inte varit några personskador. Nu har vi spärrat av platsen för att göra en teknisk undersökning och vi har tagit upp en anmälan om skadegörelse, säger Adlersson och fortsätter:

ANNONS

– Det fanns inga personer kvar på platsen och vad jag vet har inga vittnet sett några personer där.

Vet man vad det är som exploderat?

– Nej, det pratas om att det ska vara någon hemmagjord grej men det är något som teknikerna får undersöka.

I nuläget är ingen person misstänkt för brott.

Utreds av krimjouren

Ärendet ligger just nu på krimjouren i Halmstads bord. Tina Nielsen är kommissarie där och berättar att utredningen om någon dag med största sannolikhet kommer att lämnas vidare till polisens avdelning för grova brott.

Hon bekräftar att Nationella bombskyddet under förmiddagen åkte ner från Göteborg för att bistå utredningen.

– De hjälpte till att säkra brottsplatsen så att våra tekniker kunde gå igenom den, säger Tina Nielsen.

Eftersom att polisen ännu inte har identifierat någon misstänkt fortsätter utredningen i eftermiddag genom att höra målsägandena.

Har man kunnat se om det finns några övervakningskameror i området som kan ha fångat något?

– Polispatrullen som var där inatt har berättat att de såg några kameror, men vi har ännu inte hunnit gå igenom något material. Vi är fortfarande så pass tidigt i utredningen, säger Tina Nielsen.

Strax efter elva, ungefär nio timmar efter explosionen, hävde polisen avspärrningarna utanför pizzerian.

ANNONS

HP har sökt familjen som äger pizzerian, men de har meddelat att de inte vill uttala sig om nattens händelse.

ANNONS