Flera personer i bråk på Andersberg

Strax innan klockan 11 på söndagsförmiddagen larmades polis och ambulans om en pågående misshandel på Andersbergsringen. Polisen har hämtat in flera personer till förhör och två personer har anhållits misstänkta för grov misshandel.

ANNONS
|

Enligt uppgift ska polisen fått in flera samtal om det pågående bråket och flera personer ska ha varit inblandade.

— Initialt är det fyra till sex personer som varit inblandade. Samtidigt har det varit väldigt många på plats så det är svårt att säga exakt, säger Fredrik Svedemyr, presstalesperson på polisen.

Vid klockan 11.20 fördes en person till sjukhus för kontroll. Det finns dock inga uppgifter om skadeläget, enligt Svedemyr.

Vid 12-tiden var polisen kvar på platsen för att vidta utredningsåtgärder. En anmälan är upprättad om grov misshandel och flera personer är hämtade till förhör. Senare under söndagen kunde polisen även gripa två personer misstänkta för grov misshandel.

ANNONS

Initialt ska polisen också fått uppgift om att det framkommit tillhyggen under bråket. Än är det dock oklart om något tillhygge nyttjats vid misshandeln.

— Det finns uppgift om tillhyggen, men exakt vad det är för tillhyggen och i vilket sammanhang de använts är oklart. Det är en del av det vi får titta på i utredningen framåt.

Under natten mot söndagen inträffade flera bilbränder på Andersberg. Om händelserna på något sätt är kopplade till varandra vet polisen inte i nuläget.

— Det är svårt att säga. Det är inget som kan uteslutas, men det är inget vi har uppgifter på i nuläget.

De två personerna som greps var på söndagskvällen även anhållna.

– De kommer att tilldelas en offentlig försvarare och sedan kommer det att hållas förhör, säger jourhavande förundersökningsledare Gustav Bengtsson.

LÄS MER:Tre bilar i brand på Andersbergsringen

ANNONS