Flera oprovocerade överfall i Halmstad

Under några timmars tid på lördag kväll anmäldes flera fall av tillsynes oprovocerat och brutalt våld. Polisen utreder nu om det kan finnas samband.

ANNONS
|

Vid ettiden under natten mot söndag ska en kvinna ha blivit överfallen vid en gångtunnel längs nya Tylösandsvägen, i höjd med Söndrum.

Tre män i 20-årsåldern ska ha blockerat vägen, sparkat av henne från cykeln och sedan fortsatt mata på med slag och sparkar, enligt uppgifter i sociala medier.

Vid halv elva samma kväll har en ung kvinna anmält att hon blev påhoppad av tre män i Norre katts park. Hon ska ha blivit dragen i håret och slagen på kroppen och mot ansiktet.

Klockan 01.40 på Stenvinkelsgatan satt två tonårskillar i en epatraktor när någon krossade en ruta och de blev utdragna på gatan och misshandlade med sparkar och slag när de låg ner. Enligt anmälan var det två gärningsmän som var mest aktiva men det var fler på plats.

ANNONS

De drabbade i två av fallen beskriver mörkklädda män i 20-årsåldern.

Det finns vissa likheter i anmälningarna och tillvägagångssättet vid en första anblick. Men det är alldeles för tidigt och alldeles för knapphändiga uppgifter för att säga om det finns ett samband, menar Martin Inglund, utredningschef vid polisen i Halmstad.

Han kan inte gå närmare in på händelserna, där en är åtkomstskyddad.

– Vi arbetar för att skapa oss en bild av vad som har hänt och om vi ser ett mönster så kommer vi att arbeta vidare med det, säger utredningschefen som inte heller har undgått den senaste tidens fall av oprovocerat våld.

–Vi har en situation i Östersund och dessutom en liknande händelse i Kungsbacka. Jag kan förstå det mediala intresset, men jag kan inte dra någon slutsats om huruvida de här brotten hänger ihop.

Oprovocerade våldsbrott som misshandel, sexuellt våld och ofredande utomhus prioriteras högt av polisen:

– Det är inte så ofta som vi har den här typen av händelser. Vi pratar nu med alla inblandade och hämtar in teknisk bevisning, säger Martin Inglund.

Hur är utredningsläget när både motiv och misstänkt saknas?

– Ofta uppstår ju vissa skador även på den som slår. Så om vi bara vet vilken krets vi letar i så kan vi titta på hur de ser ut, säger Martin Inglund.

ANNONS

Han bekräftar att kolleger i länet har reagerat.

–Alla lägger ju sitt eget pussel. Men det är klart, har man flera sådana här anmälningar i länet så undrar man ju över om de kan hänga ihop. Även om det ofta visar sig att så inte är fallet.

Förra veckan skedde två överfall på kvinnor i Kungsbacka.

7 mars: En 16-åring blir brutalt misshandlad av tre unga män när hon ska möta en kompis. Hon får skador i ansiktet, tappar känseln i benen och får vårdas på sjukhus.

8 mars: En femtonårig flicka utsätts för ett våldtäktsförsök. Hon dras till marken av tre män men lyckas undkomma utan skador.

Polisen utesluter inte att det kan handla om samma gärningsmän i de två fallen, enligt uppgifter till media.

ANNONS