Bilden är från ett annat tillfälle.
Bilden är från ett annat tillfälle. Bild: BJÖRN LARSSON ROSVALL / TT

Flera olyckor på E6 när halka slog till

Halkan slog till på E6 under förmiddagen med flera olyckor som följd. Räddningstjänsten, som skickade sammanlagt 18 enheter till olycksplatserna, har nu avslutat alla insatser. Trafikanter uppmanas att köra försiktigt på motorvägen.

ANNONS
|

Det blev en olycksdrabbad fredagsförmiddag på E6 genom Halmstad. På kort tid, med start runt 09.30, inkom larm från Kvibille i norr till Fyllinge i söder.

– Det var sex inringda singelolyckor och sen hade vi några stycken som hände under tiden som vi var ute. Jag tror att det var totalt 7-8 olyckor, säger Andreas Karlsson, inre befäl vid räddningstjänsten.

Sammanlagt hade räddningstjänsten 18 enheter på plats vid olyckorna utmed motorvägen.

–Vi tömde nästan alla stationer i Halmstad och sen hade vi Falkenberg som hjälpte oss i Kvibille och Laholm som hjälpte till i söder. Det var brandbilar överallt, säger Andreas Karlsson.

ANNONS

Enligt räddningstjänsten har det varit mycket halt på motorvägen under förmiddagen, vilket tros vara orsaken till samtliga olyckor.

– Det är vad vi tror till 100 procent. Nu är Trafikverket ute och saltar, säger Andreas Karlsson.

Olyckorna inträffade i både södergående och norrgående, vilket påverkade trafiken i motorvägens båda riktningar. Räddningstjänsten har nu avslutat sina insatser och lämnat olycksplatserna.

– Det är ingen som är avförd med ambulans och det finns inga personskador rapporterade, säger Andreas Karlsson.

Efter larmen uppmanade räddningstjänsten trafikanter att köra försiktigt på E6. Det rådet gäller fortfarande.

– Det är bra att försöka anpassa hastigheten, säger Andreas Karlsson.

ANNONS