Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Femårsjubilerande Aktiv sommar lockar runt 650 barn och ungdomar när sommarens upplaga av sommarlovsaktiviteten startade upp i denna vecka. Arkivbild. Bild: Lina Salomonsson/arkiv
Femårsjubilerande Aktiv sommar lockar runt 650 barn och ungdomar när sommarens upplaga av sommarlovsaktiviteten startade upp i denna vecka. Arkivbild. Bild: Lina Salomonsson/arkiv

Flera nyheter när Aktiv sommar drar i gång

Aktiv sommar har fått en hel del nyheter under sommaren 2020.
Inte bara på grund av coronapandemin och de restriktioner som finns, utan också för att barn och ungdomar har fått önska vilken typ av läger man velat ha.

Tidigare under våren gick kommunen ut med att man kör sommarlovssatsningen Aktiv sommar även i år men att man följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och därför fått planera därefter.

Det är femte året i rad som aktiviteten arrangeras och Halmstads kommun presenterade inför starten denna vecka några nyheter i samband med årets upplaga av Aktiv sommar.

– Vi brukar låta barn och ungdomar få önska vad för typ av läger de skulle vilja ha med i Aktiv sommar, berättar Jeanette Winberg, avdelningschef för kulturförvaltningen i Halmstads kommun, och fortsätter:

– I år har vi tre nya läger med i utbudet och det är ”mina rättigheter” som handlar om Barnkonventionen och demokrati, ”kost och hälsa” som handlar om bland annat rörelseglädje och ”band camp” som är ett läger där man lär sig hur man startar ett band.

Halmstads kommun har fått in 650 sökande till aktiviteterna i sommar.

Utöver de tre lägernyheterna kan barnen och ungdomarna även söka till favoriterna musikalläger och kockläger, men också do it Yourself-läger, dans, film, teater, konst och skrivarläger.

– Övernattningslägren på Ön är borttagna i år men i stället erbjuder vi åtta friluftsläger dagtid, säger Winberg och fortsätter:

– Där har vi ytterligare en nyhet. Tidigare år har föräldrar fått skjutsa sina barn till lägerverksamheten på Ön, men i år kommer vi att erbjuda bussresa från Halmstad arena. Det gör vi för att ingen ska behöva känna att man inte kan vara med på grund av resan utan att det ska vara mer tillgängligt.

Det finns även prova-på-läger där 15 av kommunens idrottsföreningar är med och hjälper till under en lägervecka.

– Vi har väldigt många sökande till vårt prova-på-läger och där har vi fått be föreningarna att anpassa sina aktiviteter utifrån corona, till exempel kan boxningen inte göras med kontakt, utan det blir andra övningar, säger Winberg som också berättar att det finns fyra mötesplatser som kommer att ha öppen verksamhet under sommaren, Oskarström, Andersberg, Vallås och på 035 i centrala Halmstad.

Lägren är helt gratis och sysselsätter många under sommaren.

– Våra priogrupper är barn från socioekonomiskt utsatta områden, de med funktionsvariationer och andra barn som av olika anledningar behöver detta, säger Winberg.

Fler nyheter om Halmstad hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här

 

Ladda ner vår nyhetsapp!
1. Sök på ”Hallandsposten” i App Store eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.
Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet!